Στη διακήρυξη δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση ακινήτου επί της οδού Σταδίου 41, στην Αθήνα, προχωρά ο  e-ΕΦΚΑ.

Στο πλαίσιο της καλύτερης αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του e-ΕΦΚΑ, όπως επισημαίνεται σε σχετική ενημέρωση, η διοίκηση του φορέα ανακοινώνει τη διακήρυξη δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού με κατάθεση κλειστών προσφορών για την εκμίσθωση αυτοτελούς ακινήτου ιδιοκτησίας του e-ΕΦΚΑ.

Πρόκειται για αυτοτελές πενταόροφο ακίνητο, με υπόγειο, ισόγειο, 5 υπέρ του ισογείου ορόφους και δώμα, συνολικής μικτής επιφάνειας 8.453,08 τετραγωνικών μέτρων, επί οικοπέδου επιφάνειας 1.225,83 τετραγωνικών μέτρων, επί της οδού Σταδίου 41 στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το κατάστημα «ΦΩΚΑΣ».

Το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα και για ολόκληρο το ως άνω ακίνητο ορίζεται στο ποσό των 45.000 ευρώ και η εκμίσθωση του θα γίνει για διάστημα 15 ετών με δυνατότητα παράτασης για μέχρι 5 επιπλέον έτη, άνευ διαγωνισμού, μετά από αίτημα του μισθωτή, και σύμφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Φορέα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη διακήρυξη «Πέραν των επιτρεπόμενων χρήσεων από τις Υπηρεσίες Δόμησης (Πολεοδομία), Υπουργείο Πολιτισμού κ.λπ., οι επιτρεπόμενες χρήσεις από τον e-Ε.Φ.Κ.Α., περιορίζονται αυστηρά και επί ποινή αποκλεισμού στις εξής:
• Χρήση Ξενοδοχείου, Τουριστικών Καταλυμάτων, Ενοικιαζόμενων Δωματίων, κ.λπ. συναφών χρήσεων.
• Χρήση Εμπορικών Καταστημάτων (γενικώς).
• Χρήση Γραφείων
• Χρήση ως Χώρου Διοργάνωσης Εκδηλώσεων, Αίθουσες Τέχνης, Διοργάνωσης Εκθέσεων κ.λπ. συναφών χρήσεων.
Απαγορεύεται ρητά η χρήση του συνόλου του ακινήτου ως επιχείρηση αμιγώς Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, παρέχεται όμως η δυνατότητα δευτερεύουσας / επικουρικής / υποστηρικτικής χρήσης στην κύρια χρήση, λειτουργίας εντός αυτού café, εστιατορίου, εντευκτηρίου, αναψυκτηρίου κ.λπ.».

«Η αναβίωση των κενών- επί σειρά ετών- εμβληματικών ακινήτων εντάσσεται στους στόχους ενός συνολικότερου προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας και του e-ΕΦΚΑ, το οποίο αποδίδει άμεσα σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) και συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε εδώ τη διακήρυξη Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα