Η Coinbase, η οποία εισήχθη στον Nasdaq τον Απρίλιο ως το πρώτο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που μπήκε στο χρηματιστήριο, παραδέχθηκε ότι έχει αποθηκεύσει μετρητά σε περίπτωση που η δραστηριότητά της αντιμετωπίσει προβλήματα.

Προκειμένου λοιπόν, να αντιμετωπίσει αυτό που ονομάζει «χειμώνα των κρυπτονομισμάτων», η οικονομική διευθύντρια της εταιρείας Αλίσια Χάας δήλωσε στη Wall Street Journal ότι η Coinbase έχει συγκεντρώσει 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά καθώς προετοιμάζεται για στενότερο ρυθμιστικό έλεγχο και για να αντιμετωπίσει ένα σωρό επιχειρηματικούς κινδύνους στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων.

Η Χάας είπε στη WSJ ότι η εταιρεία πραγματοποιεί stress test στον ισολογισμό της για να διασφαλίσει ότι διαθέτει επαρκή κεφάλαια για να προετοιμαστεί για αυστηρότερο ρυθμιστικό καθεστώς, πιθανές κυβερνοεπιθέσεις ή πιθανές πτωτικές συναλλαγές.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι διατηρούμε αυτά τα αποθεματικά σε μετρητά, ώστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε και να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας σε περίπτωση που περάσουμε σε έναν χειμώνα κρυπτονομισμάτων», υπογράμμισε.

«Ο άνεμος είναι στα πανιά μας αυτή τη στιγμή και αισθάνεται καλά. Αλλά η κρυπτογράφηση είναι μια νέα ασταθής βιομηχανία και θα έρθει μια μέρα που οι καιροί θα είναι πιο δύσκολοι. Το γνωρίζουμε επειδή έχουμε ζήσει σημαντικούς χειμώνες όπου η χρηματοδότηση ήταν δύσκολη, οι συνεργάτες μας έκοψαν και χάσαμε μεγάλα τμήματα της βάσης των εργαζομένων μας. Αυξάνεται η ένταση αυτές τις ώρες. Υπομείναμε αντέχοντας και όχι υπερβολικά αντιδρώντας. Ποτέ δεν είναι τόσο καλό όσο φαίνεται και ποτέ δεν είναι τόσο κακό όσο φαίνεται », ανέφερε η εταιρεία σε επιστολή προς τους μετόχους της.

Η Coinbase ανακοίνωσε τα πρώτα της κέρδη ως εισηγμένη εταιρεία νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σημειώνοντας ότι είχε τριπλασιάσει τα έσοδά της το πρώτο τρίμηνο του 2021 με συνολικά έσοδα 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα καθαρά έσοδα ήταν 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων το 1,5 δισεκατομμύριο ήταν έσοδα από συναλλαγές και 56,4 εκατομμύρια δολάρια ήταν έσοδα από συνδρομές και υπηρεσίες, σύμφωνα με την επιστολή προς τους μετόχους. Αυτό συγκρίνεται με τα έσοδα των 585 εκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto