Ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου της πλατφόρμας διαχείρισης κρυπτονομισμάτων Coinbase Global, τα οποία ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο της αγοράς την Τρίτη.

Παρά την αστάθεια που παρατηρείται στις συναλλαγές σε ψηφιακά νομίσματα, τα ισχυρά αποτελέσματα της Coinbase αντανακλούν το μεγάλο ενδιαφέρον που συντηρείται σε crypto- επενδύσεις.

Στις συναλλαγές μετά το κλείσιμο της αγοράς οι μετοχές της εταιρείας ενισχύθηκαν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 3,5%.

Ειδικότερα, τα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 2,23 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 1,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα προσαρμοσμένα EBITDA ανήλθαν σε 1,15 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 961,5 εκατομμυρίων δολαρίων

Ο όγκος συναλλαγών αυξήθηκε στα 462 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 335 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο οικονομικό τρίμηνο, αρκετά αυξημένος σε σχέση με τα 381,6 δισεκατομμύρια δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

Οι μηνιαίοι χρήστες συναλλαγών λιανικής αυξήθηκαν κατά 44% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο σε 8,8 εκατομμύρια και ο συνολικός αριθμός επαληθευμένων χρηστών αυξήθηκε σε 68 εκατομμύρια από 56 εκατομμύρια.

Η εισαγωγή της Coinbase, της μεγαλύτερης διαχείρισης κρυπτονομισμάτων, στο χρηματιστήριο Nasdaq τον περασμένο Απρίλιο δεν αποτέλεσε απλώς μια κίνηση βαρόμετρο -όπως χαρακτηρίστηκε από παράγοντες της αγοράς- για την παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων.

Το εντυπωσιακό ενδιαφέρον που καταγράφηκε για την μετοχή της και το ράλι στις τιμές του Bitcoin και των ανταγωνιστών του, που συνόδευσε τη δημόσια εγγραφή άλλαξαν τα δεδομένα στην κορυφή των πιο «ακριβών» εταιρειών στην Wall Street, αλλά και των πλουσιότερων ανθρώπων στο διεθνές στερέωμα.

Με τη δημόσια εγγραφή της, η Coinbase είδε την κεφαλαιοποίησή της να ανέρχεται κοντά στα 100 δισ. δολάρια και να διαμορφώνεται σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά παραδοσιακών κολοσσών όπως η ΒΡ.

Μετά από αυτό, ο συνιδρυτής της Μπράιαν Άρμστρονγκ αναμένεται να αναδειχθεί σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Ο 38χρονος, πρώην προγραμματιστής στην Airbnb, κατέχει μερίδιο περίπου 21% στην εταιρεία.

Για πολλούς από τους επενδυτές, η αγορά μετοχών της Coinbase θεωρήθηκε ως ένας δυνητικά λιγότερο επικίνδυνος τρόπος για να αξιοποιήσουν την αγοραστική φρενίτιδα που παρατηρείται στην αγορά κρυπτονομισμάτων, από το να επενδυσουν απευθείας σε Bitcoin ή άλλα ψηφιακά νομίσματα.

Πέρυσι, τα έσοδα της Coinbase έφτασαν τα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερδιπλάσια από αυτά του 2019. Τα κέρδη της ήταν 322 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto