Μια διαφήμιση σε ανάρτηση της Κιμ Καρντάσιαν στο Instagram, που προωθούσε το ψηφιακό νόμισμα Ethereum Max, χρησιμοποίησε στην ομιλία του για να προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ενέχουν τα κρυπτονομίσματα ο επικεφαλής των βρετανικών ρυθμιστικών αρχών(FCA).

Ο Τσάρλς Ράντελ, σε ομιλία του τη Δευτέρα ανέφερε ότι η διάσημη μηντιακή περσόνα ζήτησε από τους ακολούθους της που ξεπερνούν τους 250 εκατ. να κερδοσκοπήσουν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων συμμετέχοντας στην κοινότητα του Ethereum Max. Τόνισε μάλιστα ότι«μπορεί να ήταν η οικονομική προώθηση με το μεγαλύτερο κοινό στην ιστορία». Ο Ράντελ αναγνώρισε στην Καρντάσιαν ότι επεσήμανε ότι η ανάρτηση ήταν διαφήμιση, σύμφωνα με τους κανόνες του Instagram .

Το CNBC επικοινώνησε τόσο με την Kim Kardashian  όσο και με το Ethereum Max ζητώντας και τις δυο πλευρές να σχολιάσουν, χωρίς να έχει λάβει προς το παρόν απάντηση. 

«Αλλά δεν έπρεπε να αποκαλύψει ότι το Ethereum Max- δεν πρέπει να συγχέεται με το Ethereum-είναι ένα κερδοσκοπικό ψηφιακό νόμισμα που δημιουργήθηκε ένα μήνα πριν από άγνωστους προγραμματιστές-ένα από τα εκατοντάδες τέτοιες μάρκες που γεμίζουν τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων », δήλωσε ο Ράντελ στο το Διεθνές Συμπόσιο του Κέιμπριτζ για το Οικονομικό Έγκλημα.

Ο Ράντελ τόνισε ότι δεν μπορεί να πει  αν το Ethereum Max  είναι απάτη, επεσήμανε όμως  ότι «οι ινφλουένσερς  πληρώνονται συνήθως από απατεώνες για να τους βοηθήσουν να ρίξουν νέες μάρκες κρυπτονομισμάτων με καθαρά κερδοσκοπικό όφελος».

Ετοιμαστείτε να χάσετε όλα τα χρήματά σας

Ο Ράντελ τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιουσικά στοιχεία ή ρευστό που να υποστηρίζουν την αξία των κρυπτονομισμάτων ακόμα και για τα φηφιακά νομίσματα που έχουν εδραιωθεί εδώ και καιρό, όπως είναι το Bitcoin.

Οι μάρκες έχουν λίγα χρόνια παρουσίας κι οι επενδυτές δεν έχουν προλάβει να δουν την οικονομική συμπεριφορά τους σε ένα πλήρη κύκλο της αγοράς.

Επιπροσθέτως, ο Ράντελ εξήγησε ότι τα ψηφιακά νομίσματα δεν ρυθμίζονται από τις αρμόδιες αρχές, ούτε καλύπτονται από το πρόγραμμα αποζημίωσης χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Βρετανίας, το οποίο προσφέρει αποζημιώσεις για ζημίες σε ορισμένες επενδύσεις ή άλλα χρηματοπιστωτικά προϊόντα.

«Εάν αγοράσετε κρυπτονομίσματα, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να χάσετε όλα τα χρήματά σας» κατέληξε.

Ανέφερε την έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο, η οποία υπολόγισε ότι 2,3 εκατομμύρια Βρετανοί επενδύουν σε κρυπτονομίσματα, εκ των οποίων το 14% δανείστηκε για να αγοράσει αυτά τα μάρκες. Η FCA εκτιμά ότι οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης,  όπως το Instagram, το Facebook, το Twitter και το TikTok θα πρέπει να συμμορφώνονται με τη νομοθεσία που εμποδίζει τις εταιρείες να προωθούν διαφημίσεις για χρηματοοικονομικά προϊόντα χωρίς άδεια από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Το υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου και η Τράπεζα της Αγγλίας εξετάζουν επί του παρόντος τη δημιουργία ενός επίσημου νομίσματος, που θα στηρίζεται στην αξία της στερλίνας, γνωστού ως «stablecoin».

Το Ελ Σαλβαδόρ έγινε την Τρίτη η πρώτη χώρα στον κόσμο που έκανε το bitcoin νόμιμο νόμισμα, με τον πρόεδρο της χώρας να αποκαλύπτει ότι η χώρα έχει αγοράσει ψηφιακά νομίσματα αξίας σχεδόν 21 εκατομμυρίων δολαρίων πριν από την έναρξη ισχύος του νέου νόμου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto