Αυξημένη ήταν η παραγωγή ασφαλίστρων στις ναυτασφαλίσεις το 2020 σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της International Union of Marine Insurance (IUMI) που πραγματοποιείται διαδικτυακά από τη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

Αναλυτικότερα, το έτος 2020 η παραγωγή ασφαλίστρων στον ναυτασφαλιστικό κλάδο υπολογίζεται γύρω στα 30,0 δισ. δολάρια, που αντιστοιχεί σε αύξηση 6,1% σε σχέση με το 2019. Η κατανομή των παγκόσμιων εσόδων ανά περιοχή είναι η εξής: Ευρώπη 47,7%, Ασία/Ειρηνικός 29,3%, Λατινική Αμερική 9,3%, Βόρεια Αμερική 7,7%, υπόλοιπες περιοχές 6,0%.

Οι ασφαλίσεις cargo (φορτίου) συνέχισαν να αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς με 57,2% το 2020, ενώ ακολουθούν οι ασφαλίσεις hull 23,8%, οι ασφαλίσεις των μονάδων offshore energy 12,1% και οι ασφαλίσεις αστικής ευθύνης (marine liability, εξαιρούνται τα  IGP&I) 6,8%.

Στις Οffshore η παραγωγή ασφαλίστρων κυμάνθηκε το 2020, στα 3,6 δις. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 8,6% σε σχέση με το 2019, ενώ οι ασφαλίσεις cargo άγγιξαν τα 17,2 δισ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 5,9% σε σχέση με το 2019. Τέλος η παραγωγή ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις hull αυξήθηκε το 2020 κατά 6% στα 7,1 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την Astrid Seltmann Vice-Chair of IUMI’s Facts & Figures Committee η άνοδος της παραγωγής ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις hull και cargo οφείλεται σε ένα συνδυασμό αύξησης του όγκου των φορτίων, της αξίας και του μεγέθους των πλοίων όπως επίσης και της αξίας της κάθε ασφαλισμένης μονάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ