Για δεύτερη φορά μεταθέτει χρονικά την έναρξη συγκεκριμένων ελέγχων στις εισαγωγές προϊόντων από την ΕΕ που θα πραγματοποιεί μετά το Brexit η Βρετανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμόδιου για το Brexit βρετανού υπουργού, Ντέιβιντ Φροστ, οι επιπτώσεις της πανδημίας στις επιχειρήσεις κράτησαν πολύ περισσότερο τόσο στη Βρετανία όσο και στην ΕΕ, από όσο εκτιμούσαν οι αναλυτές τον Μάρτιο.

Η Βρετανία αποχώρησε από την ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη του περασμένου έτους, αλλά, σε αντίθεση με τις Βρυξέλλες που υιοθέτησαν άμεσα συνοριακούς ελέγχους, εφάρμοσε σε φάσεις τους ελέγχους στις εισαγωγές προϊόντων όπως των τροφίμων, προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος προσαρμογής στις επιχειρήσεις.

Έχοντας ήδη καθυστερήσει την εισαγωγή ελέγχων κατά έξι μήνες από την 1η Απριλίου, η κυβέρνηση μετέθεσε τώρα την ανάγκη για πλήρεις τελωνειακές δηλώσεις και ελέγχους για την 1η Ιανουαρίου του 2022. Οι δηλώσεις για την ασφάλεια θα απαιτούνται από την 1η Ιουλίου της επόμενης χρονιάς.

«Θέλουμε οι επιχειρήσεις να εστιάσουν στην ανάκαμψή τους από την πανδημία, αντί να πρέπει να αντιμετωπίσουν νέες απαιτήσεις στα σύνορα και γι’ αυτό τον λόγο θέσαμε ένα ρεαλιστικό νέο χρονοδιάγραμμα για την εισαγωγή ολοκληρωμένων συνοριακών ελέγχων», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ντέιβιντ Φροστ.

«Οι επιχειρήσεις θα έχουν τώρα περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούν για αυτούς τους ελέγχους που θα τεθούν σταδιακά σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια του 2022».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή