Οι συνδυασμένες δυνάμεις της σταθεροποιητικής τάσης της ζήτησης και της χαμηλότερης του αναμενομένου προσφερόμενης ποσότητας έχουν οδηγήσει την τιμή του βαμβακιού σε επίπεδα ρεκόρ.
Το εμπόρευμα δοκιμάζει και πάλι την περιοχή των 0,96-0,97 δολαρίων ανά μπουσέλ με τον κοντινό στόχο στην κίνηση να βρίσκεται στα 1,08.
Τα παγκόσμια αποθέματα για το τέλος του 2021 υπολογίζονται στα 89,3 εκατομμύρια δέματα (parcel bales), η χαμηλότερη τιμή που έχει σημειωθεί εδώ και τουλάχιστον 3 έτη, κάτι που ενδυναμώνει την πεποίθηση ότι η άνοδος των τιμών θα συνεχιστεί.
Το πρώτο σημείο εξόδου από την ανοδική κίνηση είναι τα 0.8590 σε κλείσιμο ημέρας, με το βλέμμα να είναι στραμμένο σε δύο μέτωπα:
αφενός στη συνέχιση της «ανάρρωσης» της παγκόσμιας οικονομίας από την πανδημία, ώστε ταυτόχρονα να επιταχύνεται η ζήτηση για το βαμβάκι, αφετέρου στην πορεία των ασιατικών αγορών και την εκείθεν πολιτική δασμών, και δη αυτών της Κίνας και της Ινδίας (ως μεγαλύτεροι εξαγωγείς), από όπου και καθορίζεται σημαντικά η προσφερόμενη ποσότητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News