Η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών του ΓΕΕΘΑ (ΜΟΜΚΑ/ΓΕΕΘΑ) έχει αναλάβει μέσω οικονομικού φορέα την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργίας της γέφυρας και την κατασκευή πεζόδρομου-ποδηλατοδρόμου επί της μεταλλικής γέφυρας τύπου «Bailey» που έχει εγκατασταθεί στον Πόρο Κεφαλονιάς του Δήμου Αργοστολίου.

Όπως ανακοινώθηκε, η βελτίωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στον πληθυσμό των ακριτικών περιοχών και της περιφέρειας, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και με την έγκριση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η συγκεκριμένη γέφυρα «Bailey» είναι τύπου διπλή/απλή ανοίγματος 90 ποδών (27,5 μέτρων), πλάτους 4,2 μέτρων και έχει κατάστρωμα από σύμμικτη πλάκα σκυροδέματος.

Για την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργίας της γέφυρας και κατόπιν αιτήματος του Δήμου Αργοστολίου, με μέριμνα της ΜΟΜΚΑ/ΓΕΕΘΑ, σε πρώτη φάση μελετήθηκε και κατασκευάστηκε μεσόβαθρο από οπλισμένο σκυρόδεμα για τον περιορισμό των ταλαντώσεων και την αύξηση της φέρουσας ικανότητας της γέφυρας.

Στην παρούσα φάση, γίνονται εργασίες ασφαλτόστρωσης για την αδιαβροχοποίηση του υφιστάμενου καταστρώματος και κατασκευάζεται εκατέρωθεν της γέφυρας και επί του φορέα αυτής πεζόδρομος-ποδηλατόδρομος ωφέλιμου πλάτους 1 μέτρου, για την ασφαλή διέλευση πεζών και ποδηλάτων.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 40.900 ευρώ, χρηματοδοτείται από τον Δήμο Αργοστολίου και εκτελείται κατόπιν υπογραφείσας προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Αργοστολίου από τη ΜΟΜΚΑ/ΓΕΕΘΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές
Ταχιάος: Σύντομα η σύμβαση παραχώρησης για το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο του ΒΟΑΚ
Κατασκευές |

Ταχιάος: Σύντομα η σύμβαση παραχώρησης για το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο του ΒΟΑΚ

«Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού έχει σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Εκτιμούμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε την απαιτούμενη έγκριση», δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Dimand: Χτίζει νέο pipeline με έργα αξίας άνω του 1 δισ. – Τι συμβαίνει με Μινιόν και Πύργο Πειραιά
Ακίνητα |

Dimand: Χτίζει νέο pipeline έργων αξίας άνω του 1 δισ. – Τι συμβαίνει με Μινιόν και Πύργο Πειραιά

Για την πρόοδο των έργων που διαχειρίζεται, την ελληνική αγορά real estate αλλά και τις επιπτώσεις από τους δασμούς Τραμπ μίλησε ο επικεφαλής της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος