Στο πλαίσιο εργασιών της 9ης ελληνοτουρκικής συνάντησης των τελωνειακών διοικήσεων των δυο χωρών, στην Κωνσταντινούπολη, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό εμπορίου της Τουρκίας, Riza Tuna Turagay.

Ο κ. Πιτσιλής, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, ενημέρωσε την τουρκική πλευρά για ποικίλα θέματα τελωνειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στη βελτίωση και την εντατικοποίηση της συνεργασίας όσον αφορά τη λειτουργία των τελωνειακών σταθμών στη συνοριακή διάβαση Κήπων – Υψάλων, καθώς και την ανάγκη εφαρμογής ενός σχεδίου δράσης με προβλέψεις για ανταλλαγή πληροφοριών, τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών. Κατά τη συνάντηση, υπογράφηκε η εξειδίκευση Σχεδίου Δράσης για τη συνεργασία των ελληνικών και των τουρκικών τελωνειακών αρχών για το 2022.

Όπως δήλωσε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, «H ΑΑΔΕ, στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας τελωνειακής συνεργασίας με την Τουρκία, εντείνει τις προσπάθειές της για ένα συστηματικό και αποτελεσματικό θεσμικό διάλογο με τη γείτονα χώρα, προκειμένου να βελτιωθεί η ανταλλαγή πληροφοριών σε ευαίσθητα θέματα, με σκοπό την πάταξη της λαθρεμπορίας, αλλά και τη διευκόλυνση του νόμιμου εμπορίου. Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για την τελωνειακή διευκόλυνση των εξαγωγών ως τομέα εθνικής προτεραιότητας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.