Εν συντομία…

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται το NFT παιχνίδι Sorare.
Το Sorare είναι ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου επί του Ethereum δικτύου, βασισμένο σε ψηφιακές κάρτες συναλλαγών NFT. Η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών διεξάγει αυτήν την περίοδο έρευνες για να διαπιστώσει εάν το Sorare.com απαιτεί άδεια λειτουργίας ή αν οι υπηρεσίες που παρέχει δεν συνιστούν τζόγο.

Είναι τζόγος?

Το Sorare επιτρέπει στους παίκτες να αγοράζουν και να πωλούν ψηφιακές κάρτες συναλλαγών. Οι κάρτες αυτές, έχουν επίσημη άδεια και ως απεικόνιση διάσημους παίκτες από περίπου 100 ομάδες ποδοσφαίρου, όπως Juventus FC και Paris Saint-Germain FC. Κάθε κάρτα πωλείται ως ένα σπάνιο NFT, το οποίο λειτουργεί ως απόδειξη ιδιοκτησίας του ψηφιακού αντικειμένου.

Σε αντίθεση με το αδειοδοτημένο NFT έργο ‘NBA Top Shot’ ωστόσο, το Sorare διαθέτει ένα ξεχωριστό αθλητικό στοιχείο σε αυτό. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν εβδομαδιαίες σειρές χρησιμοποιώντας τις κάρτες τους και να ανταγωνίζονται άλλους χρήστες του Sorare, κερδίζοντας πόντους με βάση την πραγματική απόδοση των αντίστοιχων παικτών τους. Οι κορυφαίοι παίκτες σε κάθε κύκλο μπορούν να κερδίσουν δωρεάν κάρτες ή ακόμη και ανταμοιβές κρυπτονομισμάτων Ether (EΤΗ).

Το πρόβλημα της Επιτροπής

Η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου υποστηρίζει πως η λειτουργία του Sorare ομοιάζει με αυτήν των τυχερών παιχνιδιών. Για τον λόγο αυτό διερευνά εάν θα απαιτείται ή όχι από την εταιρεία να λάβει άδεια για να συνεχίσει να λειτουργεί στη χώρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto