Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις των συμβούλων της Attica Bank με τους ιδιώτες επενδυτές για την οριστικοποίηση της δομής της κεφαλαιακής της ενίσχυσης.

Η δεσμευτική προσφορά που κατέθεσαν ΤΣΜΕΔΕ και Ellington, η οποία προκρίθηκε από το τελευταίο ΔΣ της τράπεζας, προβλέπει την ενίσχυση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας σε δύο φάσεις:

Πρώτα με αύξηση κεφαλαίου 240 εκατ. ευρώ για την επαναφορά του δείκτη CET1 στο 11%

Στη συνέχεια με μετατρέψιμα σε μετοχές ομόλογα

Με τον τρόπο αυτό καλύπτεται η ζημιά που θα προκύψει από τη μεγάλη τιτλοποίηση ΩΜΕΓΑ, μέσω της οποίας η τράπεζα θα εξυγιανθεί πλήρως και παράλληλα θα εξασφαλιστούν τα απαραίτητα για την ανάπτυξη των εργασιών της κεφάλαια.

Επιπλέον, με τη συμμετοχή επενδυτών στο μετατρέψιμο ομόλογο η τράπεζα θα περάσει στον έλεγχο του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με την πρόταση που έχει υποβληθεί.

Ωστόσο, πηγές του ΟΤ αναφέρουν ότι το ΤΧΣ, παρ΄ ότι έλαβε απόφαση για συμμετοχή του έως και κατά 68% στην αύξηση κεφαλαίου των 240 εκατ. ευρώ, διαφωνεί με το δεύτερο σκέλος της έκδοσης μετατρέψιμου ομολόγου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι σύμβουλοι της τράπεζας, βρίσκονται σε επαφή με τους επενδυτές για να βρουν εναλλακτικούς τρόπους που θα ισχυροποιήσουν κεφαλαιακά την τράπεζα και θα γίνουν αποδεκτοί από το ΤΧΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται ήδη άλλες λύσεις, πέραν του μετατρέψιμου ομολόγου, προκειμένου να δώσει το πράσινο φως το Ταμείο για όλο το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της Attica Bank.

Τα ποσοστά συμμετοχής

Άλλες πηγές που έχουν γνώση των σχετικών διεργασιών σημειώνουν ότι τα ποσοστά με τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα συμμετάσχουν στην έκδοση των 240 εκατ. ευρώ ΤΣΜΕΔΕ και Ellington, θα κυμανθούν από το 14,70% (σημερινό ποσοστό ΤΣΜΕΔΕ) έως και το 21%.

Δηλαδή στην πρώτη φάση του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης θα επενδύσουν στην τράπεζα από 35 έως 51 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, ο e- ΕΦΚΑ, με βάση την επιστολή του στο ΔΣ της τράπεζας, θα συμμετάσχει στην αύξηση με το σημερινό ποσοστό του (10,3%)

Τέλος το ΤΧΣ στη δική του επιστολή αναφέρει ότι πήρε απόφαση να συμμετάσχει «στην ενδεχόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής ποσού 120-240 εκατ. ευρώ, έως το ποσοστό της τρέχουσας συμμετοχής του, ήτοι 68,2%».

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τα 7 μέλη του Γενικού του Συμβουλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις