Μία ημέρα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε στη Fed, για την πολιτική που ακολουθεί, ο διάσημος οικονομολόγος Μοχάμεντ Ελ Εριάν λέει ότι αγόρασε λίγα bitcoin πριν από μερικά χρόνια.

Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz αποκάλυψε ότι αγόρασε μια απροσδιόριστη ποσότητα bitcoin τον χειμώνα του 2018, όταν το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο έπεσε κοντά στα 3.000 δολάρια μετά από ένα ράλι που το ανέβασε πάνω από τα 19.000 δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

«Ένιωσα υποχρεωμένος να το αγοράσω — το έκανα πραγματικά», είπε σε συνέντευξή του στο CNBC: «Ένιωσα σαν να το είχα κορνιζάρει. Είχα αυτό το επίπεδο, είχα ένα σημείο εισόδου».

Στη συνέχεια παρέμεινε στη θέση του μέχρι τα τέλη του 2020, όταν το bitcoin ανέκτησε το επίπεδο των 19.000 δολαρίων.

Λίγους μήνες αργότερα, το bitcoin επέκτεινε την άγρια ​​πορεία του, φτάνοντας σε υψηλό ρεκόρ πάνω από τα 60.000 δολάρια.

Το Bitcoin διαπραγματεύεται τώρα πολύ πάνω από το όριο των 60.000 δολαρίων, σημειώνοντας νέο υψηλό όλων των εποχών άνω των 68.000 δολαρίων την περασμένη εβδομάδα.

Πότε να αγοράσετε ξανά

Ο Ελ Εριάν κατηγοριοποιεί τους επενδυτές bitcoin σε τρεις κουβάδες: «φονταμενταλιστές» που βρίσκονται σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα, επαγγελματίες επενδυτές που θέλουν να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους και «κερδοσκόπους» καθημερινών συναλλαγών.

Ο οικονομολόγος είπε ότι θα αισθανόταν άνετα να αγοράσει ξανά μόνο όταν κάποιοι από τους κερδοσκόπους θα βγουν από την αγορά. Οι δύο πρώτοι τύποι επενδυτών, λέει, είναι «πραγματικά ισχυρά θεμέλια για αυτήν την αγορά μακροπρόθεσμα».

Όπως οι ευαγγελιστές του bitcoin, ο Ελ Εριάν πιστεύει ότι το κρυπτονόμισμα είναι μια «πολύ διασπαστική δύναμη». Αλλά δεν πιστεύει ότι θα γίνει ποτέ ένα «παγκόσμιο νόμισμα» που θα ανταγωνίζεται το δολάριο ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto