Τον καθοριστικό ρόλο των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων της Ελλάδας με τη Γαλλία στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας υπογράμμισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια κ. Κώστας Φραγκογιάννης, σε ομιλία του σήμερα, Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, στο διαδικτυακό φόρουμ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, με θέμα «Εξαγωγές: Δύναμη Ανάπτυξης και Προοπτικής για την Ελλάδα».

Στην ομιλία του, ο κ. Φραγκογιάννης αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας της Ελλάδας με τη Γαλλία, μία χώρα με ακλόνητους δημοκρατικούς θεσμούς, με σταθερή οικονομία, με διαρκή παρουσία σε όλα τα μεγάλα φόρα και παγκόσμιους οργανισμούς, με ισχυρή στρατιωτική δύναμη.

Ο κ. Φραγκογιάννης επεσήμανε το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον της Γαλλίας για την ελληνική αγορά, με το απόθεμα γαλλικών άμεσων ξένων επενδύσεων να καταγράφει αύξηση κατά 15,3% μεταξύ 2018 και 2019 και εξέφρασε το στόχο της κυβέρνησης για περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών σχέσεων και περαιτέρω σύσφιξη των εμπορικών δεσμών της Ελλάδας με τη Γαλλία.

Υπογράμμισε ότι ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών φτάνει το 2020, το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 5ετίας, αγγίζοντας τα 3,9 δισ. ευρώ (αυξημένος κατά 8,6% σε σχέση με το 2019).

Και τόνισε ότι η Ελλάδα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία από τη Eurostat, καταγράφει σταθερά πλεονάσματα στο ισοζύγιο με τη Γαλλία, ενώ ανοδικές εμφανίζονται και οι εισπράξεις της Ελλάδας από τη Γαλλία.

Στο διαδικτυακό φόρουμ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων συμμετείχαν επίσης, με ομιλίες, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία