Οι Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα κατέθεσαν μία αντιπροσφορά της τελευταίας στιγμής προσπαθώντας να αντικρούσουν την προσφορά της CVC, η οποία προτείνει μία «ένεση» ρευστότητας ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Στην προσπάθεια μετέχει και η Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Οι τρεις σύλλογοι σε επιστολή τους προς τους επικεφαλής των 39 άλλων συλλόγων της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος ζητούν την απόρριψη της συμφωνίας με την CVC και την υποστήριξη της δική τους αντιπρότασης.

Διαβάστε ακόμη: Η La Liga πούλησε το 10% στο CVC Capital Partners

Ουσιαστικά οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Αθλέτικ Μπιλμπάο ασκούν πίεση στη La Liga, που διαχειρίζεται και τις δύο κατηγορίες, ενόψει κρίσιμης ψηφοφορίας σχετικά με την επικύρωση της συμφωνία εξαγοράς από την CVC.

Πρόκειται για την τελευταία σύγκρουση μεταξύ της La Liga και των δύο μεγαλύτερων συλλόγων της, που εξακολουθούν να δεσμεύονται να προσπαθήσουν να ξεκινήσουν μια νέα Super League, η οποία θα περιλαμβάνει κορυφαίες ομάδες από όλη την Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη: Ρεάλ Μαδρίτης: Στα δικαστήρια κατά της συμφωνίας CVC-La Liga

Από την πλευρά της η La Liga χαρακτηρίζει την αντιπροσφορά των τριών συλλόγων «υποθετική» ενώ υποστήριξε ότι πρόκειται για μια «αυτοσχέδια πρόταση που εκπονήθηκε χωρίς την ελάχιστη απαιτούμενη αυστηρότητα».

Πάντως το «Project Sustainable» των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα υπολογίζεται ότι θα κόστιζε λιγότερο από την εναλλακτική της CVC με την προοπτική να εξοικονομήσει για τους συλλόγους περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τους Financial Times τράπεζες-κολοσσοί όπως οι Bank of America, JPMorgan και HSBC συνεργάζονται με τους τρεις συλλόγους στο θέμα της χρηματοδότησης.

Διαβάστε ακόμη: Πώς η συμφωνία La Liga-CVC «έδιωξε» τον Μέσι από την Μπαρτσελόνα

Η εναλλακτική πρόταση έρχεται αμέσως μετά την επικύρωση εκ μέρους της εκτελεστικής επιτροπής της La Liga της υποστήριξης στη συμφωνία με την CVC, γνωστής ως «Project Boost», ενόψει της επίσημης παρουσίασης της συμφωνίας στα μέλη και την αναμενόμενη έγκρισή της στις 10 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία
Business of Sport |

Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκρίθηκαν στους «8» του Conference League και με βάση την φετινή τους πορεία από το καλοκαίρι και τα προκριματικά, αυτά είναι τα χρήματα που έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής.