Το ένα πέμπτο της αξίας τους έχασε σήμερα Σάββατο το Bitcoin, καθώς ένας συνδυασμός κερδοσκοπικών κινήσεων και μακροοικονομικών ανησυχιών στο φόντο της παραλλαγής Όμικρον που δημιουργεί νέους κινδύνους, προκάλεσε πωλήσεις αξίας σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε κρυπτονομίσματα.

Τόσο το Bitcoin όσο και τα άλλα κρυπτονομίσματα κατέγραφαν πτώση από το πρωί. 

Το Bitcoin υποχώρησε 12% το πρωί, στα 47.495 δολάρια, ενώ έπεσε ακόμα και στα 41.967,5 δολάρια, ανεβάζοντας τις συνολικές απώλειες του 24ώρου στο 22%, σύμφωνα με το Reuters.

Το μαζικό selloff «χτύπησε» επίσης και το Ether, το νόμισμα που συνδέεται με το δίκτυο blockchain ethereum, το οποίο υποχώρησε περισσότερο από 10%.

Με βάση την πλατφόρμα δεδομένων κρυπτονομισμάτων Coingecko, η κεφαλαιοποίηση των 11.392 νομισμάτων που παρακολουθεί μειώθηκε σχεδόν 15% στα 2,34 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή η αξία είχε ξεπεράσει για λίγο τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα, όταν το bitcoin έφτασε το ρεκόρ των 69.000 δολαρίων.

Η βουτιά ακολουθεί μια ευμετάβλητη εβδομάδα για τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Οι αποδόσεις των παγκόσμιων μετοχών και των αμερικανικών ομολόγων αναφοράς υποχώρησαν την Παρασκευή, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι η αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε τον Νοέμβριο και η παραλλαγή Ομικρον του κορωνοϊού κράτησε νευρικούς τους επενδυτές.

Το selloff έρχεται επίσης πριν από τις καταθέσεις στελεχών από οκτώ μεγάλες εταιρείες κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Αλέσια Χάας, CFO της Coinbase Global, και του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ CEO της FTX Trading, ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των ΗΠΑ στις 8 Δεκεμβρίου.
Η ακρόαση αυτή σηματοδοτεί την πρώτη φορά που σημαντικοί παίκτες στις αγορές κρυπτονομισμάτων θα καταθέσουν ενώπιον των νομοθετών των ΗΠΑ, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις των κρυπτονομισμάτων και επιζητούν τον βέλτιστο τρόπο ρύθμισης τους.

Την περασμένη εβδομάδα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) απέρριψε μια δεύτερη πρόταση αμοιβαίων κεφαλαίων διαπραγματεύσιμων σε χρηματιστήριο spot-bitcoin από τη WisdomTree.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto