Το ξέφρενο ράλι στην τιμή της μετοχής εταιρείας τεχνολογίας της Ταϊλάνδης, η οποία πρόσφατα αποκάλυψε την απόφασή της για επέκταση στον χρυσοφόρο κλάδο της εξόρυξης Bitcoins, το λεγόμενο mining, εξέπληξε ακόμη και τον πρόεδρό της.

Η μετοχή της Jasmine Technology Solution έχει υπερτριπλασιαστεί από τότε που ανακοινώθηκε το σχέδιό της στα τέλη Ιουλίου, αν και το project για τα κρυπτονομίσματα δεν έχει ακόμη αποφέρει σημαντικά κέρδη για την εταιρεία. Από έτος σε έτος, η αύξηση της μετοχής είναι σχεδόν 7.000%, η μεγαλύτερη μεταξύ των παγκόσμιων εταιρειών τεχνολογίας με χρηματιστηριακή αξία τουλάχιστον 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

«Η ισχυρή ανταπόκριση των επενδυτών ξεπέρασε τις προσδοκίες μας», δήλωσε ο πρόεδρος Σοράι Ασαβαπράφα σε συνέντευξή του. «Υπάρχει ανοδική αισιοδοξία για τη νέα μας κατεύθυνση, παρόλο που αυτή είναι μόνο η αρχή».

Η Jasmine Technology είναι μόνο μία από τις πολλές εταιρείες της Ταϊλάνδης που διαφοροποιούνται στην αρένα των ψηφιακών asset. Η εταιρεία κατασκευής καταναλωτικών συσκευών AJ Advance Technology αυτό το μήνα ανακοίνωσε επισης ότι επενδύει στην εξόρυξη Bitcoin. Οι τράπεζες Siam Commercial Bank και  Kasikornbank έχουν επίσης μερίδια σε νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των cryptos.

Ενθουσιαμός μεταξύ νέων επενδυτών

Ο ενθουσιασμός για τα προϊόντα crypto, ειδικά μεταξύ των νέων επενδυτών, έχει οδηγήσει τις συναλλαγές σε τοπικά αδειοδοτημένα χρηματιστήρια σε μια σειρά από νέα υψηλά ρεκόρ – ωθώντας τις ρυθμιστικές αρχές να προτείνουν αυστηρότερους κανόνες.

Η Jasmine Technology έχει δημιουργήσει μόνο οκτώ Bitcoins από τις 325 μηχανές εξόρυξής της από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία της πριν από λίγους μήνες. Ο Σοράι αναμένει ότι το επόμενο έτος θα είναι πολύ πιο έντονη η δραστηριότητα, λόγω των σχεδίων για επένδυση περίπου 3,3 δισεκατομμυρίων μπατ (98 εκατομμύρια δολάρια) σε έως και 7.000 νέες συσκευές. Τα έσοδα από τις εξορυκτικές δραστηριότητες θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας μέχρι τα τέλη του 2022, είπε.

«Έχουμε ακόμα ελάχιστη ιδέα για τα θεμελιώδη μεγέθη, τις αποτιμήσεις και τις προβλέψεις εσόδων της εταιρείας, επειδή αυτή η εξόρυξη Bitcoin είναι πολύ νέα στην Ταϊλάνδη», δήλωσε ο Βιλασίν Μπουνμασουνγκσόνγκ, αναλυτής της Globlex Securities Co. στην Μπανγκόκ. «Έτυχε καλής υποδοχής από τους επενδυτές ως πρωτοπόρα εταιρεία στη χώρα μας, αλλά υπάρχει κάποιος ρυθμιστικός κίνδυνος».

Αυστηροποιείται το πλαίσιο για τα cryptos

Η Τράπεζα της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι οι ρυθμιστικές αρχές σχεδιάζουν να εκδώσουν πιο λεπτομερείς κανόνες που διέπουν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία για την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των επενδυτών. Ο κύκλος εργασιών σε επτά ανταλλακτήρια crypto με τοπική άδεια αυξήθηκε στα 221 δισεκατομμύρια μπατ (6,58 δισεκατομμύρια δολάρια) τον Νοέμβριο, σε σύγκριση με 18 δισεκατομμύρια μπατ ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Οι τοπικοί κανόνες δεν θα επηρεάσουν την τεχνολογία Jasmine, είπε ο Σοράι, καθώς η εταιρεία μπορεί να πουλάει ψηφιακά tokens σε όλο τον κόσμο και η επιχείρηση εξόρυξης θα είναι κερδοφόρα όσο η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο υπερβαίνει τα 30.000 δολάρια.

Τα καθαρά έσοδα της Jasmine Technology τους πρώτους εννέα μήνες αυξήθηκαν κατά 436% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 150 εκατομμύρια μπατ, καθώς αυξήθηκαν οι πωλήσεις από τις παραδοσιακές της επιχειρήσεις που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες. Η μετοχή της έφτασε σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto