Σε δημοπρασία θα πουληθεί το λευκό καπέλο που φορούσε η Μελάνια Τραμπ κατά την επίσκεψη του ζεύγους Μακρόν στον Λευκό Οίκο, το 2018, όπως ανακοίνωσε η ίδια, το πρωί της Τρίτης 4 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το CNN, στη δημοπρασία, πέραν από το καπέλο, θα πουληθεί και μία υδατογραφία του Μαρκ – Αντουάν Κουλόν (Γάλλος καλλιτέχνης που ζωγράφισε τα μάτια της για NFT) καθώς και ένα ψηφιακό έργο τέχνης NFT με κίνηση.

Το κεντρικό κομμάτι της δημοπρασίας, το λευκό καπέλο, το οποίο υπέγραψε η Τραμπ, δημιουργήθηκε για την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ από τον προσωπικό της στυλίστα, Ερβέ Πιερ, για να ταιριάζει με το κοστούμι των 2.105 δολαρίων, του οίκου Michael Kors, που φορούσε η ίδια κατά την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν και της Μπριζίτ Μακρόν στον Λευκό Οίκο, το 2018.

Tα τρία είδη που θα διατεθούν στη δημοπρασία θα έχουν αρχική προσφορά τα 250.000 δολάρια και η υποβολή προσφορών θα γίνεται αποκλειστικά μέσω του κρυπτονομίσματος SOL.

H στροφή της Μελάνια Τραμπ στον κόσμο των NFT δεν αποτελεί μία συνηθισμένη τακτική για τις πρώτες κυρίες των ΗΠΑ, η πλειονότητα των οποίων δωρίζουν σημαντικά είδη ένδυσης ή άλλα προσωπικά τους αντικείμενα, τα οποία σχετίζονται με ιστορικές στιγμές της διοίκησης των συζύγων τους, στην προεδρική βιβλιοθήκη ή σε άλλα ιδρύματα ή οργανισμούς. Το εν λόγω καπέλο σχετίζεται με ιστορική στιγμή της διοίκησης Τραμπ, καθώς το φόρεσε η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ στην πρώτη επίσκεψη του ζεύγους Μακρόν στις ΗΠΑ, ενώ είχε ξεσπάσει, παράλληλά, και το σκάνδαλο για τις εξωσυζικές σχέσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, γεγονός που έκανε τα ΜΜΕ να παρακολουθούν στενά την επίσκεψη.

Μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία θα διατεθούν στην πρωτοβουλία του ζεύγους Τραμπ που αποτελεί μέρος του προγράμματος “Be best” της πρώην πρώτης κυρίας, χωρίς, όμως, να καθίσταται σαφές το ακριβές ποσό.

Στον ιστότοπο του Τραμπμ μπορεί κανείς να δει από σήμερα τα τρία αντικείμενα που θα τεθούν σε δημοπρασία με τίτλο “The Head of State Collection”, με τη δημοπρασία να αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 Ιανουαρίου και να διαρκέσει μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto