Η πρώην Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Μελάνια Τραμπ αποκάλυψε την έκδοση της νέας της συλλογή NFT στο Solana δίκτυο. Αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της μέσω Twitter, ο εκπρόσωπος της Solana Labs διευκρίνισε στον ιστότοπο Decrypt ότι το δίκτυο δεν είναι υπεύθυνο για το έργο αυτό. Συγκεκριμένα δήλωσε : «Θα ήθελα να σας ενημερώσω, για να αποφύγω οποιαδήποτε παρεξήγηση, ότι η επιλογή της να χρησιμοποιήσει το Solana blockchain ήταν εντελώς οργανική και αυτό το έργο δεν είναι πρωτοβουλία εκ μέρους της Solana Labs».

Το πλεονέκτημα ενός δημόσιου και ελεύθερου δικτύου blockchain είναι ότι ο καθένας έχει δικαίωμα ‘να αναπτυχθεί και να αναπτύξει’ σε αυτό. Μια τόσο φιλελεύθερη προσέγγιση επιτρέπει στους δημιουργούς και στα έργα τους να φέρουν κάποιο στίγμα ή φήμη.

Η Solana Labs αντιπροσωπεύει τη βασική ομάδα που αναπτύσσει το blockchain οικοσύστημα, συμπεριλαμβανομένων των αρχικών ιδρυτών της πλατφόρμας. Το Ίδρυμα Solana τέθηκε σε ισχύ τον Ιούνιο του 2020 και η Solana Labs μετέφερε ένα σημαντικό ποσό κρυπτονομισμάτων SOL στο ίδρυμα για να υποστηρίξει τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή του.

«Το Όραμα της Μελάνια»

Το NFT της Μελάνια Τραμπ, είναι ένας πίνακας που ονομάζεται «Το Όραμα της Μελάνια» του καλλιτέχνη Marc-Antoine Coulon και είναι διαθέσιμο μέσω του ιστότοπού της από σήμερα έως τις 31 Δεκεμβρίου και πωλείται στην τιμή του 1 SOL.

Η Trump σκοπεύει να κυκλοφορήσει πρόσθετα συλλεκτικά NFT στο μέλλον, καθώς και να διοργανώσει μια δημοπρασία στις 11 Ιανουαρίου 2022 που περιλαμβάνει τόσο ψηφιακά όσο και φυσικά έργα τέχνης. Αναφορικά, τα NFT λειτουργούν ως ψηφιακά συμβόλαια που υποστηρίζονται από τεχνολογία blockchain και αφορούν σε μοναδικά ψηφιακά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, αρχείων βίντεο και στοιχείων για βιντεοπαιχνιδιών.

Σύμφωνα με τη δήλωσή της, η πλατφόρμα της «τροφοδοτείται από την εφαρμογή Parler», μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που έχει κερδίσει την εύνοια των ακροδεξιών συντηρητικών και των εξτρεμιστών. Η Parler απομακρύνθηκε από διάφορα app stores, μετά την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών. Η υπηρεσία MoonPay χειρίζεται τις πληρωμές με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για την NFT πλατφόρμα της Μελάνια Τραμπ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η πρωτοβουλία της αυτή, έχεις ως στόχο να ενισχύσει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης ‘Be Best’. Υποστηρίζει ότι ένα απροσδιόριστο μέρος των εσόδων από την πώληση NFT θα διατεθεί για να «βοηθήσει τα παιδιά που επιθυμούν να βγουν από το σύστημα ανάδοχης φροντίδας των ΗΠΑ».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News