Mercedes-Benz – Συνεργασία με την Luminar για την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας για την αυτόνομη οδήγηση

Πρόθεση των δύο εταιρειών είναι να προσφέρουν «πραγματικές» δυνατότητες αυτοκίνησης, με βελτιωμένες δυνατότητες ασφάλειας, όπως αυτόματο φρενάρισμα

Mercedes-Benz – Συνεργασία με την Luminar για την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας για την αυτόνομη οδήγηση

Με την αυτόνομη οδήγηση να αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα των βιομηχανιών αυτοκινήτου διεθνώς, η γερμανική Mercedes-Benz ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με την Luminar Technologies με στόχο την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας που θα προσφέρει τη δυνατότητα πλήρως αυτόνομους οδήγησης στους αυτοκινητοδρόμους στα οχήματα νέας γενιάς που θα κατασκευάσει.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία, διευθύνων σύμβουλος της Luminar, Όστιν Ράσελ, απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, ωστόσο ξεκαθάρισε πως αποτελούν υψηλή προτεραιότητα για την Mercedes. Στόχος δε, είναι να προσφέρουν «πραγματικές» δυνατότητες αυτοκίνησης, με βελτιωμένες δυνατότητες ασφάλειας, όπως αυτόματο φρενάρισμα.

Παραδέχτηκε, ωστόσο, πως το εγχείρημα και η μαζική παραγωγή lidars συνιστά μια πρόκληση για την εταιρεία που ειδικεύεται στους σένσορες αυτοκινήτων προκειμένου να «πιάσει» τα όρια ασφαλείας και ποιότητας των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Το lidar (light detection and ranging) είναι ένα σύστημα που χρησιμοποιεί την εκπομπή ακτινοβολίας λέιζερ με παλμό για να καταγράψει την απόσταση μεταξύ του σένσορα και ενός αντικειμένου και το οποίο θεωρείται κλειδί για την επίτευξη της αυτόνομης οδήγησης.

Το στοίχημα της αυτόνομης οδήγησης έχει οδηγήσει τις εταιρείες αυτοκινήτου, από την Tesla έως την GM και τη Volvo σε ένα αγώνα δρόμου, με την επίτευξη σημαντικών συνεργασιών με τεχνολογικές εταιρείες, προκειμένου να μπορέσουν να δημιουργήσουν λειτουργικά συστήματα. Κάποιες τεχνολογικές εταιρείες δε, έχουν ασχοληθεί οι ίδιες με project αυτόνομων οχημάτων, ταξί ή φορτηγών για εμπορική χρήση και υπηρεσίες delivery, με ενδεικτικά τα παραδείγματα της Cruise και της Waymo της Alphabet.

Μόλις πρόσφατα η CEO της General Motors, Μέρι Μπάρα υποστήριξε πως το όχημα αυτόνομης οδήγησης που έχει στα σκαριά σε συνεργασία με την Cruise θα είναι έτοιμο ήδη μέσα στα μέσα της δεκαετίας.

OT Originals

Περισσότερα από Τεχνολογία

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο