Με τον Άγιο Βαλεντίνο να πλησιάζει και την πίεση για τους… singles να αυξάνεται, μια αμερικανική έρευνα προσφέρει μια ενδιαφέρουσα… συνταγή επιτυχίας για όσους επιδιώκουν ένα ρομαντικό ραντεβού αναζητώντας τον έρωτα. Την κατοχή crypto!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, έρευνα της διαδικτυακής πλατφόρμας επενδύσεων eToro δείχνει πως γυναίκες και άντρες εργένηδες δεν αναζητούν μόνο το ιδανικό ραντεβού και τον έρωτα με ένα άτομο που έχει σταθερή οικονομική κατάσταση, αλλά κινείται και έξυπνα επενδυτικά.

Συγκεκριμένα, το 33% υποστήριξε πως είναι πιο πιθανό να επιδιώξει να βγει ραντεβού με κάποιον που δηλώνει στο online dating προφίλ του πως παίζει και διαθέτει assets σε κρυπτονομίσματα.

Πέραν αυτού τρεις στους τέσσερις δηλώνουν πως θα ενδιαφέρονταν να βγουν και δεύτερο ραντεβού με άτομο που πλήρωσε τον λογαριασμό στο πρώτο ραντεβού με crypto, αποδεικνύοντας έτσι πως διαθέτει ψηφιακά assets.

Πέρα από τα ψηφιακά νομίσματα και τα υπόλοιπα digital assets φαντάζουν εξίσου ελκυστικά, με κυριότερα τα NFTs.

Περίπου το 20% των εργένηδων δηλώνει πως θα έδειχνε μεγαλύτερο ρομαντικό ενδιαφέρον για κάποιον που διαθέτει ένα NFT στο dating προφίλ του ή στους λογαριασμούς του στα social media.

Εξάλλου, με την χρήση των social media και εξειδικευμένων dating πλατφόρμων να έχουν εξελιχτεί στις κυριότερες πηγές για την αλίευση ραντεβού και ερωτικών συντρόφων το περιεχόμενο του κάθε προφίλ έχει εξαιρετική σημασία, από την εμφάνιση, τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα έως πλέον τις επενδύσεις, ειδικά σε κρυπτονομίσματα.

Η έκρηξη των crypto

Τόσο τα κρυπτονομίσματα όσο και τα NFTs παρουσίασαν εντυπωσιακή άνοδο την τελευταία χρονιά, προσελκύοντας απλό κόσμο που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είχε ασχοληθεί καν στο παρελθόν με επενδύσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με έρευνα του έγκριτου Pew Research Center, το 16% των Αμερικανών ασχολήθηκε προσωπικά, μέσα στο 2021, με επενδύσεις και αγοραπωλησίες κρυπτονομισμάτων μέσα από τα εξειδικευμένα ανταλλακτήρια του κλάδου.

Για ορισμένες κατηγορίες πολιτών, όπως οι millennials (ήτοι δηλαδή όσους έχουν ηλικία από 18 έως 29 ετών) το ποσοστό αυτό σχεδόν διπλασιάζεται, στο 31%. Επίσης, οι άντρες είναι πιο φανατικοί παίκτες crypto σε ποσοστό 22% έναντι μόλις 10% για τις γυναίκες.

Βέβαια η αγορά των κρυπτονομισμάτων παραμένει εξαιρετικά ασταθής και μάλιστα τις τελευταίες εβδομάδες οι τιμές των ψηφιακών assets έχουν υποχωρήσει σημαντικά, ακολουθώντας τις μετοχές και τα ομόλογα σε μια κίνηση προσαρμοσμένη στην αντίδραση της αγοράς στην στροφή της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Υπολογίζεται πως η αξία της ευρύτερης αγοράς των crypto έχει απωλέσει πάνω από 1 τρισ. δολάρια από το Νοέμβριο. To δε, Bitcoin ειδικά μετά το ιστορικό υψηλό του Νοεμβρίου υποχώρησε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 35.000 δολαρίων και σήμερα, αυτή την ώρα, βρίσκεται στα 36.530 δολάρια. Αν και ειδικοί του κλάδου υποστηρίζουν πως ο κλάδος έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και αργά ή γρήγορα θα ανακάμψει! Δύσκολα όμως πριν το ραντεβού της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto