Με αφορμή την προ μηνών εισαγωγή του τελευταίου στη Wall Street μέσω μιας SPAC με Warrants και μοναδιαίας κλάσης συν 1/2 Warrant λήξης Μαρτίου 2026 της Magnum Opus (OPA, OPA.U, OPA.WS), το 50% της ιδιωτικής τοποθέτησης των 400 εκατ. δολαρίων θα καλυφθεί από το Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εκκινείται η πρώτη συμμετοχή του κόσμου των κρυπτονομισμάτων στα παραδοσιακά και ήδη αναγνωρισμένα μέσα ενημέρωσης, με ό, τι αυτό θα συνεπάγεται στην εξάπλωση της νέας αυτής μορφής επενδυτικών μέσων.

Να σημειωθεί ότι πίσω από την εταιρεία διαχείρισης του SPAC, Magnum Opus, βρίσκεται η ιδιωτικών συμφερόντων L2 Capital του Bob Levine, με χαρτοφυλάκιο σε Jurassic Quest, Ecotone, YakAttack κ.α.

Στην παρούσα φάση, η αγορά δεν έχει αποτιμήσει το γεγονός παρά μόνο προεξοφλητικά, μέσω μιας ανοδικής αντίδρασης στη σκιά της βίαιης διόρθωσης της περιόδου Νοε 2021-Ιαν 2022. Ενδεικτικά, η συμπεριφορά των BTC και ETH αξιολογείται με συγκρατημένη αισιοδοξία, υπό την αίρεση της ομαλής μετάβασης των κρυπτονομισμάτων στη νέα επιτοκιακή πραγματικότητα της Fed, υπενθυμίζοντας ότι ο κρυπτο-κόσμος είναι ακόμα άπειρος σε μεταστροφές νομισματικής πολιτικής.

Το μεγάλο BTC δοκίμασε για δεύτερη φορά την αντίσταση των 44.500 δολαρίων εν είδει επιβεβαίωσης από την πρόσφατη καθοδική διάσπαση της μεσοπρόθεσμης τάσης του. Ενδεχόμενη κατοχύρωση αυτών των επιπέδων θα μπορούσε να δώσει ώθηση προς την περιοχή των 52.000 σε πρώτη φάση.

Το ΕΤΗ δείχνει πιο σταθερό, έχοντας τιμήσει τη στήριξη των 2.260 δολαρίων από όπου έδωσε αντίδραση εντός του βραχυπρόθεσμου πτωτικού σχηματισμού του. Μάλιστα, προς ώρας επιχειρείται μια διάσπαση (χωρίς όγκους) των 3.050-3.100 της αντίστασης που οριοθετεί τον εν λόγω σχηματισμό, ούτως ώστε να ανοίγει ο δρόμος για νεότερα τοπικά υψηλά προς τα 5.100.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News