Το κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων ‘Binance’, στρέφει τώρα τις βλέψεις του στην περαιτέρω επέκταση και εδραίωση του στον επιχειρηματικό κόσμο. Σε πρόσφατη ανακοίνωση, το γνωστό περιοδικό Forbes με ιστορία 104 ετών, αποκάλυψε τη νέα επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων από το Binance. Η εστίαση στον κλάδο της ενημέρωσης θα βοηθήσει τον ψηφιακό εκδότη να εισαχθεί στο χρηματιστήριο, μέσω μίας συγχώνευσης με μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία εξαγορών ειδικού σκοπού ή SPAC.

H εταιρεία εξαγορών ειδικού σκοπού, επ’ονόματι Magnum Opus Acquisition Limited, ουσιαστικά αποτελεί μία σύμπραξη κατασκευαστικών επιχειρήσεων και εταιρειών ειδικών επενδύσεων σε δημόσιες και ιδιωτικές αγορές, με στόχο την κλιμάκωση των εργασιών τη δημόσια εισαγωγή.

Με το μερίδιο 200 εκατομμυρίων δολαρίων του Binance να αντιπροσωπεύει το μισό των 400 εκατομμυρίων δολαρίων σε δεσμεύσεις από θεσμικούς επενδυτές που είχαν προηγουμένως ανακοινωθεί από το Forbes, ο γίγαντας των κρυπτονομισμάτων εξασφάλισε τις δύο θέσεις του στο τραπέζι των εννέα του Διοικητικού Συμβουλίου του Forbes.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Διευθυντής Επικοινωνίας, Patrick Hillmann, και ο επικεφαλής του Binance Labs, Bill Chin, θα συμμετάσχουν στο διοικητικό συμβούλιο μετά τη συνένωση, που αναμένεται να διεξαχθεί με επιτυχία μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Forbes, Mike Federle, δήλωσε: «Το Forbes έχει δεσμευτεί να απομυθοποιήσει τις πολυπλοκότητες και να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία blockchain και τα αναδυόμενα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Με την επένδυση του Binance στο Forbes, έχουμε πλέον την εμπειρία, το δίκτυο και τους πόρους του κορυφαίου ανταλλακτηρίου και του πιο επιτυχημένου καινοτόμου blockchain στον κόσμο. Το Forbes, ήδη ένας πόρος για άτομα που ενδιαφέρονται για τον αναδυόμενο κόσμο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, μπορεί να γίνει ένας πραγματικός ηγέτης στον τομέα με τη βοήθειά τους».

Παράλληλα, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του  Binance Changpeng ‘CZ’ Zhao, συνόψισε τη στρατηγική του σε ένα σύντομο tweet: «Επενδύστε σε νέα και παλιά και γεφυρώστε τα με κρύπτο».

Σύμφωνα με τον CZ, καθώς οι τεχνολογίες Web 3 και blockchain προχωρούν και η αγορά κρυπτονομισμάτων ωριμάζει, τα μέσα ενημέρωσης συνιστούν ένα αναπόσπαστο στοιχείο για την οικοδόμηση ευρείας κατανόησης και εκπαίδευσης των καταναλωτών. Οι ψηφιακές πρωτοβουλίες του Forbes θα ενισχύονται και θα εξελίσσονται σε μια πλατφόρμα επενδυτικών πληροφοριών επόμενου επιπέδου. Άλλωστε, το περιοδικό προσεγγίζει πάνω από 150 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News