Η αγορά των crypto αναμένει το νέο νόμο που θα ανακοινώσει η Ρωσία αυτή τη βδομάδα και ο οποίος δύναται να αλλάξει το παγκόσμιο σκηνικό για τα ψηφιακά νομίσματα. Η Ρωσία έχει γίνει σημαντική για τα κρυπτονομίσματα μετά την απόφαση της Κίνας να απαγορέψει την εξόρυξη bitcoin και η οποία έστρεψε τους minners να αναζητήσουν εναλλακτικές σε άλλες χώρες.

Οι ρωσικές αρχές επεξεργάζονται το πλαίσιο των κανόνων που θα επιτρέπει την αγορά κρυπτονομισμάτων αλλά μόνο μέσω τοπικών εταιρείων που θα έχουν άδεια. Η  αγορά των crypto το θεώρησε ως θετική εξέλιξη, καθώς δεν επικράτησε η πρόταση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας να απαγορευτεί η χρήση και η εξόρυξη ψηφιακών νομισμάτων. Παραμένει όμως ασαφές τι θα προβλέπεται στο νέο κανονιστικό πλαίσιο. Κάποιες πληροφορίες έδωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Αλεξέι Μοϊσέεφ δηλώνοντας ότι η διασφάλιση της ανίχνευσης των ροών χρημάτων και των συναλλαγών κρυπτογράφησης είναι ζωτικής σημασίας, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας αναγνώρισης χρηστών. Εάν όμως  συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου, είναι πλήγμα στην ανωνυμία, που θεωρείται πλεονέκτημα για τα κρυπτονομίσματα. Ο Μοϊσέεφ είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι οι τράπεζες και τα χρηματιστήρια, που υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τους νόμους κατά του ξεπλύματος χρήματος, θα είναι το μόνο νόμιμο σημείο εισόδου για τα κρυπτονομίσματα στη ρωσική αγορά.

Η θέση της Ρωσίας στην παγκόσμια αγορά

Η Ρωσία είχε γίνει το τρίτο μεγαλύτερο κέντρο εξόρυξης bitcoin στον κόσμο από τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία του βρετανικού Κέντρου Εναλλακτικών Χρηματοοικονομικών του Cambridge. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο εξόρυξης, περίπου το 42,7% του παγκόσμιου «hashrate», είναι η υπολογιστική ισχύς που χρησιμοποιείται από υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο bitcoin. Ακολουθεί το Καζακστάν και η Ρωσία με 18,1% και 11,2% αντίστοιχα.

Ορισμένοι παρατηρητές του κλάδου πιστεύουν ότι η Ρωσία μπορεί από τότε να έχει ξεπεράσει το Καζακστάν, όπου οι minners αντιμετώπισαν  διακοπές λειτουργίας του Διαδικτύου με εντολή της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των αναταραχών φέτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto