Η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ακόμη ταραγμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν την κατάσταση στην Ουκρανία και συνεχίζουν να προσαρμόζουν τα χαρτοφυλάκια τους εν όψει των αυξήσεων των επιτοκίων της Federal Reserve. H Δευτέρα είναι αργία για τη Wall Street, λόγω της Ημέρας των Προέδρων.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται σε μια σειρά ομιλιών στελεχών της Fed, που είναι στο ημερολόγιο της τετραήμερης εβδομάδας που ακολουθεί, όπως η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ Λορέτα Μέστερ και ο διοικητής της Fed Κρίστοφερ Γουόλερ την Πέμπτη.

Υπάρχει επίσης μια σειρά από οικονομικές εκθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των διαρκών αγαθών, των καταναλωτικών δαπανών και των στοιχείων για τον πληθωρισμό.

«Ίσως το μεγαλύτερο ζήτημα [για την αγορά] την επόμενη εβδομάδα να είναι τεχνικό», δήλωσε στο CNBC, ο Τζιμ Πόλσεν, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στο Leuthold Group.

Η αγορά συνέχισε να παρουσιάζει διακυμάνσεις με τις εξελίξεις γύρω από την απειλή της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία και τη συσσώρευση στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία.

«Το πρόβλημα με τη Ρωσία, είναι ποιο θα είναι το τέλος του παιχνιδιού; Θα μπορούσε απλώς να συνεχιστεί για πάντα… Όταν κοιτάζετε μπροστά, αυτό που θα αλλάξει την σημερινή κατάσταση, είναι εάν εισβάλλουν ή υπάρξει ολική αποχώρηση, και τι θα φέρει μια απόσυρση σύντομα», είπε ο Πόλσεν.

Υπογράμμισε επίσης, ότι πριν ξεκινήσει η γεωπολιτική κρίση, οι μετοχές έδειχναν ότι είχαν βάλει τις βάσεις για νέο ανοδικό ξέσπασμα. Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ο S&P 500 προσπάθησε να ξανακερδίσει τις 4.600 μονάδες αφού άγγιξε το χαμηλό των 4.222 στις 24 Ιανουαρίου.

«Το έκανε αυτό παρά όλα τα πράγματα της Fed και τον πληθωρισμό. Η αγορά ήταν εντάξει με αυτό. Η Ρωσία τα κατέρριψε όλα», είπε ο Πόλσεν.

Με δεδομένη τη ρευστότητα που επικρατεί, όπως αναφέρει το CNBC, η ανάλυση γραφημάτων δεν μπορεί δεν εγγυηθεί μια ασφαλή πρόβλεψη για την πορεία της αγοράς, αλλά πολλοί επενδυτές εστιάζουν σε βασικά τεχνικά επίπεδα.

Η αγορά ομολόγων

Στην αγορά ομολόγων, οι επενδυτές σταθμίζουν τις αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας έναντι των ανησυχιών για μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ήταν στο 1,93% την Παρασκευή. Οι επενδυτές θεωρούν τα 10ετή ως ένα ασφαλές καταφύγιο έναντι πιθανών εξελίξεων το Σαββατοκύριακο στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street