Μπορεί το ρούβλι να καταρρέει, όμως ο τζίρος του σε κρυπτονομίσματα καλά κρατεί, καθώς οι Ρώσοι βρίσκουν καταφύγιο στον ελεύθερο από κυρώσεις κλάδο εν μέσω των ασφυκτικών πιέσεων που δέχεται η ρωσική οικονομία και το νόμισμα της από τις τιμωρητικές κινήσεις της Δύσης.

Σήμερα το ρωσικό νόμισμα απώλεσε πάνω από το 20% της αξίας του αγγίζοντας ιστορικά χαμηλά επίπεδα, με φόντο την απόφαση της Δύσης να μπλοκάρει πολλές ρωσικές τράπεζες από το SWIFT.

Την ίδια ώρα οι συναλλαγές του ρωσικού νομίσματος σε Bitcoin κινούνταν σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας τα 8,5 εκατ. δολάρια. Αν και το ρεκόρ της χρονιάς είχε καταγραφεί την περασμένη Πέμπτη, ανήμερα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όταν η διαπραγμάτευση στο κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα εκτοξεύτηκε στα 16 εκατ. δολάρια, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο για φέτος.

Πολύ υψηλός τζίρος καταγράφεται και στο stablecoin Tether. Σύμφωνα με την ερευνητική Arcane Research οι συναλλαγές ρουβλίου με Tether «έπιασαν» σήμερα… ταβάνι στα 29,4 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για το υψηλότερο σημείο της χρονιάς και τρεις φορές πάνω από τα επίπεδα που βρίσκονταν οι συναλλαγές την περασμένη εβδομάδα.

Τα stablecoins είναι ένας τύπος κρυπτονομισμάτων που έχουν σχεδιαστεί για να αποφεύγουν τις πολύ μεγάλες διακυμάνσεις, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω που εμφανίζουν ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin. Επομένως η σχετικά σταθερή αξία τους επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν μεγαλύτερη προστασία των χρημάτων τους σε περιόδους έντονων κλυδωνισμών και κρίσεων, όπως ισχύει τώρα.

«Ο κόσμος αναζητά διέξοδο από τη δραστική υποτίμηση του ρουβλίου μετά από όλες τις κυρώσεις που ανακοινώθηκαν» σχολίασε ο Bendik Norheim Schei της Arcane. Μάλιστα ο ίδιος προέβλεψε ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί, ευνοώντας κυρίως τα stablecoins.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto
Bankman-Fried: Τα πολλά πρόσωπα του πρώην βασιλιά των crypto
Crypto |

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Οι συνεργάτες του τον «πούλησαν», οι δικαστές τον κατηγορούν για πλάνη και απάτη, ενώ η οικογένειά του μιλά για αυτισμό - Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX;