Η ρωσική ρυθμιστική αρχή Roskomnadzor, που είναι αρμόδια για το διαδίκτυο, διέταξε σήμερα τον αποκλεισμό του Facebook και του Twitter στη Ρωσία, κατηγορώντας  τις πλατφόρμες ότι «κάνουν διακρίσεις» σε βάρος των ρωσικών μέσων ενημέρωσης.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μετά από τον αποκλεισμό ρωσικών μέσων όπως το Sputnik, το RT και το Zvezda από μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες. Η Meta (FB), όπως επίσης το YouTube της Google, το Twitter και το TikTok έχουν, τις προηγούμενες ημέρες, ανακοινώσει πως θα αφαιρέσουν ρωσικά μέσα από τις πλατφόρμες τους, ακολουθώντας τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Ανακοίνωση μέσω Telegram

«Ελήφθη η απόφαση να μπλοκαριστεί το Facebook» από σήμερα Παρασκευή, ανακοίνωσε η Roskomnadzor μέσω του Telegram, εξηγώντας πως “από τον Οκτώβριο του 2020 έχουν καταγραφεί πάνω από 26 περιπτώσεις διακρίσεων κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης από το Facebook”. Επίσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Intefax, το ίδιο ισχύει και για το Twitter.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο πρόεδρος διεθνών σχέσεων της εταιρείας, Νικ Κλεγκ, επσήμανε πως πολύ σύντομα εκατομμύρια απλών Ρώσων θα στερηθούν το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης, όπως επίσης να μπορούν να έχουν διαδικτυακή επαφή με φίλους και συγγενείς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα