Τέσσερις είναι οι τύποι διακοπών, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, που θα δυσκολέψουν αρκετά τους ταξιδιώτες να βρουν διαθεσιμότητα, για το 2022, καθώς έχει ξεκινήσει ήδη η άρση των μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού.

Με τους τουρίστες να ανυπομονούν να ξεκινήσουν και πάλι τις μικρές και μεγάλες αποδράσεις, εντός και εκτός της χώρας τους, οι κρατήσεις για ορισμένους τύπους διακοπών έχουν ξεκινήσει αρκετούς μήνες νωρίτερα, ενώ, ταυτόχρονα, προορισμοί για το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2022 έχουν ξεκινήσει ήδη να είναι «sold out».

Ποιοι, όμως, είναι οι τέσσερις αυτοί τύποι διακοπών που αναμένεται να δυσκολέψουν τους τουρίστες για το 2022;

Σαφάρι στην Αφρική

Δώδεκα με 18 μήνες πριν, πιθανότατα, να πρέπει να ξεκινήσετε να οργανώνετε το ταξίδι σας εάν επιθυμείτε μία περισσότερο «εξωτική εξόρμηση» στην…Αφρική.

Τα δύο τελευταία χρόνια, με το ξέσπασμα του κορωνοϊού, οι πολίτες ανέβαλαν διαρκώς την επιθυμία τους για ταξίδι, εξαιτίας των μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του ιού, αλλά και λόγω των ανησυχιών τους  να μην νοσήσουν.

Ως εκ τούτου, όντας «κλεισμένοι» στο σπίτι είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τις κατάλληλες οικονομίες, ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν μία τέτοια απόδραση περισσότερο «τολμηρή».

Οι τουρίστες επιλέγουν να επισκεφθούν την Ανατολική Αφρική τους μήνες Ιούνιο με Οκτώβριο, καθώς εκείνη την περίοδο θα μπορούν να απολαύσουν το θέαμα της μετανάστευσης των περίφημων γκνου, ενώ πολλοί άλλοι παρατείνουν το ταξίδι τους, ώστε να μπορέσουν να κάνουν safari ή gorilla trekking.

Διακοπές στη Χαβάη

Χωρίς κενά δωμάτια κινδυνεύουν να μείνουν πολλά από τα ξενοδοχεία στη Χαβάη, το καλοκαίρι που μας έρχεται, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ενοικίασης κατοικιών, VacationRenter.

Δύο περιοχές, ωστόσο, οι οποίες συνεχίζουν να έχουν να έχουν ορισμένα καταλύματα διαθέσιμα είναι η O’ahu και η Hanalei, οι οποίες

Παράλληλα, δεδομένου του ότι το νησί πρόκειται να άρει πολλά από τα περιοριστικά μέτρα για την εξάλειψη της πανδημίας, στις 26 Μαρτίου, η πληρότητα των καταλυμάτων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, όπως και οι τιμές τους, καθώς οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ δεν θα χρειάζεται να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ή να υποβληθούν σε κάποιο τεστ ανίχνευσης του ιού, πριν το ταξίδι τους στο νησί.

Αγροτουρισμός

Ιδιαίτερα δημοφιλείς για όσους δεν θα ήθελαν, λόγω του κορωνοϊού, να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, είναι οι  προορισμοί στο εσωτερικό της χώρας τους, με τους Αμερικανούς να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στον αγροτουρισμό.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά συστήματα κρατήσεων, τα δωμάτια στα καταλύματα Ranch at Rock στο Montana έχουν επιτύχει τη μέγιστη πληρότητά τους, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023, ενώ, παράλληλα, γεμάτο είναι για τα Σαββατακύριακα το Ranch at Rock Creek, στο Ουαϊόμινγκ.

Οι ταξιδιώτες που επιλέγουν αυτού του είδους διακοπές, θα μπορούν να ενδώσουν στην ευχαρίστηση διαφόρων δραστηριοτήτων, όπως η ιππασία ή το ράφτινγκ σε ποταμούς, όντας, παράλληλα, ασφαλείς, καθώς θα είναι σε εξωτερικό χώρο και θα κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Ναύλωση ιδιωτικών γιοτ

Η Ελλάδα, η Ισπανία και τα γαλλικά νησιά της Κορσικής αποτελούν μερικούς από τους κορυφαίους προορισμούς στη Μεσόγειο για όσους ενοικιάζουν γιοτ για περισσότερο…καλοκαιρινές αποδράσεις.

Όπως αναφέρει και ο ιδρυτής ναυτιλιακής εταιρείας με έδρα τη Γρενάδα, Tim Geisler: «Παρατηρούμε ότι τα δεδομένα επανέρχονται σταδιακά στα προπανδημικά τους επίπεδα, με τις ναυλώσεις στην Ισπανία να φτάνουν ήδη το 80%».

Η εν λόγω εταιρεία παρατηρεί αύξηση στις κρατήσεις που γίνονται 9 με 12 μήνες πριν, αλλά και στο ενδιαφέρον των τουριστών που επιθυμούν να ενοικιάσουν γιοτ για αποδράσεις στη Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Όσο νωρίτερα κάνει κανείς κράτηση για να ενοικιάσει γιοτ, τόσο περισσότερες επιλογές θα έχει. Συνίσταται, ακόμη, οι ενδιαφερόμενοι να κλείσουν το γιοτ που θα ήθελαν τουλάχιστον έξι μήνες πριν τις διακοπές τους».

Η παγκόσμια αγορά ενοικίασης σκαφών αναψυχής, η οποία αποτιμήθηκε στα 26,9 δισ. δολάρια, το 2021, πρόκειται να φτάσει τα 26,5 δισ. δολάρια, μέχρι το 2027, με την Ευρώπη να αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό διακοπών, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς, Mordor Intelligence.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός