Παρά τη μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα της προτελευταίας ημέρας της τρέχουσας χρηματιστηριακής εβδομάδας, οι πωλητές επικράτησαν καθολικά κοκκινίζοντας το ταμπλό.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, επιβεβαιώθηκε η παραμονή του Γενικού Δείκτη σε αρνητική περιοχή στην οποία έχει βρεθεί μετά το ξέσπασμα της γεωστρατηγικής κρίσης και την απώλεια των 860 μονάδων.

Κι αυτό διότι η περιοχή αντίστασης εν είδει επιβεβαίωσης από την εν λόγω καθοδική διάσπαση απεδείχθη βάλτος, όπου και σταμάτησε η αισιόδοξη ανοδική αντίδραση των τελευταίων ημερών.

Πλέον, το σήμα πώλησης από την περιοχή 860-866 που δόθηκε στις 16 Μαρτίου είναι εν ισχύ με τον κύριο στόχο στις 730 μονάδες που συνιστούν την μακροπρόθεσμη στήριξη και πρώτη στάση τις 827.

Η έξοδος από θέσεις short φαίνεται πάνω από 880 μονάδες σε κλείσιμο ημέρας με ενδεχόμενο η υφιστάμενη διστακτικότητα να μεταμορφωθεί σε κίνηση τύπου V, ανάλογα και τις συνθήκες.

Ενδεικτικό της ομοφωνίας στο ταμπλό ήταν ότι από τις 25 μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης οι 21 έκλεισαν πτωτικές, επί συνόλω 85 έναντι μόλις 22 ανοδικών. Στην αγορά παραγώγων τα πράγματα κινήθηκαν σε παρόμοιο ρυθμό με εξίσου μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα.

Για τη συνέχεια, οι 2 βασικές μεταβλητές που θα καθορίσουν την κατευθυντικότητα τόσο στο ΧΑ όσο και στις διεθνείς αγορές είναι η ευαισθησία των επενδυτικών αποφάσεων στις αλλαγές στην επιτοκιακή στόχευση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και η οποιαδήποτε εξέλιξη, θετική ή αρνητική, στο Ουκρανικό μέτωπο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News