Αυτή τη στιγμή δεν συζητάμε για το αν θα τρέξει η οικονομία της Ελλάδας, αλλά πόσο θα τρέξει, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στο OT Forum.
Ο κ. Χαρδούβελης είπε ότι κανένα από τα σενάρια που μελετώνται αυτή τη στιγμή δεν προβλέπει ύφεση της ελληνικής οικονομίας, αλλά απλώς επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης.
Έσπευσε ωστόσο να τονίσει, ότι αν επιβεβαιωθούν οι ανησυχίες και η Ρωσία τελικά κλείσει τις στρόφιγγες του φυσικού αερίου, τότε μπορούμε να μιλάμε για ακόμα πιο σοβαρές επιπτώσεις στην ανάπτυξη. Εκτίμησε ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο μπορεί να θεωρεί μάλλον απίθανο, δεδομένων των επιπτώσεων που θα έχει και στη ρωσική οικονομία.
Ο κ. Χαρδούβελης, υπογράμμισε επίσης ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξει ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων










![Λιπάσματα: Πώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή εκτοξεύει τις τιμές [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/03/photo_2026-03-25_12-21-24.jpg)

![Κτηνοτροφία: Μπροστά στην τέλεια καταιγίδα ενόψει Πάσχα – Φόβοι για ελλείψεις [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/03/ktinotrofia.farma_.lefta_.jpg)








![Ακίνητα: Γιατί θα αυξηθούν οι τιμές – Τι βλέπουν παράγοντες της αγοράς [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/03/photo_2026-03-24_14-16-44.jpg)














