
Μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία των επομένων ετών χαρακτήρισε τον αγροδιατροφικό τομέα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, εγκαινιάζοντας απόψε το εκθεσιακό «δίδυμο» Artozyma-Detrop Boutique στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Υπογράμμισε δε τη σημαντική παρουσία επιχειρήσεων και παραγωγών στις δύο εκθέσεις, ενώ τόνισε πως από τη Θεσσαλονίκη ξεκινά η αναγκαία ζύμωση, προκειμένου επιχειρηματίας και παραγωγός να αποκτήσουν την καλύτερη προστιθέμενη αξία για το προϊόν τους.
Το αισιόδοξο μήνυμα που στέλνουν οι δύο δυναμικές εκθέσεις για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου υπογράμμισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, τονίζοντας πως η Θεσσαλονίκη εδραιώνει τη θέση της στον χάρτη των μεγάλων εκθέσεων γαστρονομίας και διατροφής. Κορυφαίες εκθέσεις για την Κεντρική Μακεδονία χαρακτήρισε τις Detrop Boutique και Artozyma ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σημειώνοντας πως αυτές τις ημέρες ό,τι πιο γευστικό και καινοτόμο βρίσκεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Έκανε μάλιστα γνωστό πως η Περιφέρεια συμμετέχει στη Detrop Boutique με 53 επιχειρήσεις. Τη χαρά του που η Έκθεση ξανανοίγει με γεύσεις, μυρωδιές και όμορφες εικόνες, αλλά και με έναν κλάδο όπου η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία έχουν πολλά να συνεισφέρουν εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Μικρή ατμομηχανή που μπορεί να τραβήξει την οικονομία χαρακτήρισε την εκθεσιακή συνάντηση αυτών των ημερών στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Πύργου – του τιμώμενου δήμου της Detrop Boutique – Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος, τόνισε ότι η Artozyma αναπτύσσεται, βελτιώνεται και προχωρά, όπως ακριβώς και ο κλάδος της βιοτεχνικής αρτοποιίας ενώ την επανεκκίνηση της εκθεσιακής δραστηριότητας επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας. Αναφερόμενος δε στους δύο διαγωνισμούς της Detrop Boutique για το ελαιόλαδο και την ελιά, που διοργανώνονται φέτος για πρώτη φορά, έκανε γνωστό τον σχεδιασμό για τη δημιουργία μιας ολυμπιάδας ελαιολάδου, ορμώμενης από αυτούς.
Οι δύο εκθέσεις συνεχίζονται αύριο Κυριακή από τις 10:00 μέχρι τις 20:00 και τη Δευτέρα από τις 10:00 μέχρι τις 18:00.


Latest News

Καμπανάκι από τους εξαγωγείς για ανεπάρκεις ελέγχους στη διακίνηση φρούτων και λαχανικών
Aδυναμία να εντοπιστούν οι ποσότητες με τα ατυποποίητα φρούτα και λαχανικά καταλογίζουν στις αρμόδιες υπηρεσίες οι εξαγωγείς

Πώς θα δηλώσετε την παραγόμενη ποσότητα μελιού – Τα ποσά για τα Μικρά Νησιά του Αιγαίου
Η καταχώρηση – δήλωση στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο είναι υποχρεωτική τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο

Σε πιλοτική φάση το πρόγραμμα «Ισοζύγιο άνθρακα» στην ελιά - Τι περιλαμβάνει το έργο
Το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου έχει ανοίξει την εγγραφή για τους παραγωγούς ελιάς και τους φορείς του ελαιοκομικού τομέα

Σταθεροποιείται η παραγωγή κρασιού του 2025 στο νότιο ημισφαίριο
Οι προβλέψεις για το κρασί βασίζονται σε πρώιμες εκτιμήσεις για τη συγκομιδή σταφυλιών, η οποία συνεχίζεται ακόμη σε ορισμένες περιοχές

Καμπανάκι Διεπαγγελματικής για το βαμβάκι – Τι θα φέρει η «πράσινη» οδηγία της ΕΕ
Παρέμβαση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει στο βαμβάκι οδηγία της ΕΕ

Πώς θα βελτιωθεί η διαδικασία για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2025 - Παρέμβαση ΕΘΕΑΣ
Επτά βελτιωτικές προτάσεις για έγκαιρη, ομαλή και προσιτή υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2025 καταθέτει η ΕΘΕΑΣ - Αίτημα άμεσης συνάντησης

Πότε ξεκινά η υποβολή δηλώσεων για την αναδιάρθρωση αμπελώνων – Οι ενισχύσεις
Ποιες δράσεις περιλαμβάνονται στην παρέμβαση για την αναδιάρθρωση και μετατροπή στο αμπέλι - Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Σταμενίτης: Σε εξέλιξη οι αναγγελίες ζημιών από τον ΕΛΓΑ για τον παγετό
«Έχουμε σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης», είπε ο Διονύσης Σταμενίτης από το Αμύνταιο και την Πτολεμαΐδα

Η ακτινογραφία του αμπελοοινικού τομέα το 2024 – Τι δείχνουν τα στοιχεία
Η παγκόσμια παραγωγή κρασιού το 2024, σύμφωνα με τον OIV, υπολογίζεται σε 226 εκατομμύρια εκατόλιτρα, η χαμηλότερη των τελευταίων 60 ετών

Ξεκινά το νέο πρόγραμμα μεταποίησης - Επενδύσεις από 400.001 έως 5 εκατ. ευρώ
Με αρχικό προϋπολογισμό 135 εκατ. ευρώ ξεκινά το πρόγραμμα μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων του ΣΣ ΚΑΠ