Το Bitcoin υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από έναν μήνα, καθώς τα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν να πλήττονται από την τάση των επενδυτών να αποφεύγουν το ρίσκο.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε έως και 4,2% στα 38.580 δολάρια τη Δευτέρα. Το δεύτερο μεγαλύτερο, το Ether, σημείωσε πτώση 4,7%, υποχωρώντας στα 2.902 δολάρια. Η αξία της παγκόσμιας αγοράς κρυπτονομισμάτων μειώθηκε περίπου 4% τις τελευταίες 24 ώρες στα 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την CoinGecko.

Τα τεχνικά γραφήματα υποδηλώνουν ότι η πρόσφατη πτώση του Bitcoin δεν συνεπάγεται απαραίτητα παγίωσή του σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με το δολάριο, με αναλυτές να εκτιμούν ότι θα «κλειδώσει» κοντά στα 30.000 δολάρια

Ευρύτερα πάντως, το Bitcoin αντιμετωπίζει προβλήματα φέτος. Κυμαίνεται σε γενικές γραμμές μεταξύ 35.000 και 45.000 δολαρίων, με φόντο την αύξηση των επιτοκίων της Fed σε μια προσπάθεια να ανασχεθεί ο σταθερά υψηλός πληθωρισμός. Το ενδιαφέρον για το κυρίαρχο ψηφιακό νόμισμα παραμένει «παγωμένο», με μικρή ανάπτυξη στη βάση χρηστών και ελάχιστη ροή νέας ζήτησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto