Σε μία κίνηση που έχει εν πολλοίς προεξοφληθεί από τις αγορές, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας αύξησε τα επιτόκιά της για πρώτη φορά μετά από περισσότερο από μια δεκαετία.

Ειδικότερα, η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι το επιτόκιο θα αυξηθεί κατά 25 μονάδες βάσης στο 0,35% — η πρώτη αύξηση επιτοκίων από τον Νοέμβριο του 2010.

Ο Φίλιπ Λόου, διοικητής της Αποθεματικής Τράπεζας της Αυστραλίας, δήλωσε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να αρχίσουμε να αποσύρουμε μέρος της «έκτακτης νομισματικής στήριξης» που τέθηκε σε εφαρμογή για να βοηθήσει την αυστραλιανή οικονομία κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Η οικονομία έχει αποδειχθεί ανθεκτική και ο πληθωρισμός ανέβηκε πιο γρήγορα και σε υψηλότερο επίπεδο από ό,τι αναμενόταν», ανέφερε ο Λόου και πρόσθεσε: «Υπάρχουν επίσης στοιχεία ότι η αύξηση των μισθών επιταχύνεται. Δεδομένου αυτού και του πολύ χαμηλού επιπέδου των επιτοκίων, είναι σκόπιμο να ξεκινήσει η διαδικασία ομαλοποίησης των νομισματικών συνθηκών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γκέιτς: Αφού χρηματοδοτώ την προστασία του κλίματος… μπορώ να το μολύνω με τον τζετ μου
Green |

Ο προκλητικός βίος του κ. Γκέιτς: Πετάει με ρυπογόνα τζετ, ενώ μάχεται υπέρ του κλίματος

Τι είπε ο πολύς κύριος Γκέιτς όταν ρωτήθηκε αν είναι υποκριτικό από τη μια να δηλώνει υποστηρικτής του κλίματος και από την άλλη να πετάει με το ιδιωτικό τους τζετ που επιβαρύνει το περιβάλλον