Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν και σήμερα οι περισσότερες ασιατικές αγορές, ακολουθώντας το νέο τεχνολογικό sell off της Wall Street, το οποίο “τρομάζει” πλέον για την έκτασή του την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα.

Διαβάστε επίσης -Wall Street: Πάνω από 1 τρισ. δολ. έχασαν οι τεχνολογικοί κολοσσοί σε 3 ημέρες

Μετά από την αργία της Δευτέρας, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 2,83%, με τις μετοχές των κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ να σημειώνουν ισχυρές απώλειες. Η Tencent υποχώρησε 3,67%, ενώ η Alibaba έπεσε 5,87% και η NetEase 4,39%. Ο δείκτης Hang Seng Tech υποχώρησε 4,7%.

Στις ευρύτερες αγορές, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε 0,91% ενώ ο δείκτης Topix έχασε 0,98%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 0,8% ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε 1,42%.

Στον αντίποδα, οι δείκτες της ηπειρωτικής Κίνας ανέκαμψαν σήμερα. Ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,17% ενώ το Shenzhen Component κέρδισε 0,39%.

«Πιστεύω ότι η ευρύτερη εικόνα θα παραμείνει μια εικόνα υψηλότερων αποδόσεων των ομολόγων και αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής που τελικά θα λειτουργήσει ενάντια στις μετοχές της τεχνολογίας», δήλωσε ο Shane Oliver, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην AMP Capital, στο CNBC.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές