Πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε αξία, έχουν χάσει σε μόλις τρεις συνεδριάσεις οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο.

Οι μετοχές στο σύνολό τους ξεπούλησαν από τότε που η Federal Reserve αύξησε το βασικό της επιτόκιο την περασμένη Τετάρτη, αλλά η τεχνολογία έχει υπομείνει περισσότερο πόνο από άλλους τομείς της οικονομίας.

Η Apple , η πιο «ακριβή» δημόσια εταιρεία στον κόσμο, έχει χάσει αξία 220 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το κλείσιμο των συναλλαγών την Τετάρτη, την ημέρα που ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι ο πληθωρισμός ήταν πολύ υψηλός και ότι δεν υπήρχαν σχέδια για αύξηση επιτοκίων πάνω από μισή ποσοστιαία μονάδα.

Οι αγορές ενισχύθηκαν αρχικά από τα σχόλια του Πάουελ, ωστόσο τις επόμενες ημέρες η αισιοδοξία εξανεμίστηκε. Οι μετοχές υποχώρησαν την Πέμπτη, υποχώρησαν ξανά την Παρασκευή και στη συνέχεια εξακολουθούσαν να πέφτουν τη Δευτέρα. Ο αμερικανικός χρηματιστηριακός δείκτης S&P 500 υποχώρησε κάτω από το όριο των 4.000 τη Δευτέρα, με πτώση 7% από το κλείσιμο της Τετάρτης, ενώ ο Invesco Nasdaq 100 ETF υποχωρεί σχεδόν κατά 10% την ίδια περίοδο.

Ακολουθούν οι άλλες μεγάλες απώλειες τις τελευταίες τρεις ημέρες συναλλαγών:

  • Η Microsoft έχει χάσει περίπου 189 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία.
  • Η αξία της Tesla καταγράφεται στα 199 δισεκατομμύρια δολάρια, μήνες αφότου είδε την αποτίμησή της να πέφτει κάτω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.
  • Η κεφαλαιοποίηση της Amazon μειώθηκε κατά 173 δισεκατομμύρια δολάρια.
  • Η Alphabet , η εταιρεία-ομπρέλα της Google, αξίζει 123 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερο από την προηγούμενη εβδομάδα.
  • Η ζημιά της εταιρείας κατασκευής καρτών γραφικών Nvidia ανέρχεται στα 85 δισεκατομμύρια δολάρια.
  • Και η μητρική Meta Platforms του Facebook έχει χάσει 70 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές