Ανακάμπτει το Bitcoin μετά την πτώση στα χαμηλότερα επίπεδα του 2022 και σκαρφαλώνει πάνω από τα 30.000 δολάρια, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τις συνέπειες μετά την κατάρρευση του stablecoin Terra USD. Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα σημειώνει άνοδο 7% και ανέρχεται στα 30.579,58 δολάρια, σύμφωνα με το Coin Metrics

Το Bitcoin την Πέμπτη έπεσε στα 25.401,29 δολάρια, το πιο χαμηλό σημείο από τον Δεκέμβριο του 2020. Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα  βρίσκεται σε τροχιά για να κλείσει την έβδομη συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα. Εν τω μεταξύ, το Etherum σημειώνει πτώση της τάξης του  8% και διαπραγματεύεται στα 2.105,44 δολάρια. Το Bitcoin παραμένει σε υψηλό βαθμό συσχετισμένο με τις μετοχές της τεχνολογίας και σήμερα η Wall Street ξεκίνησε ανοδικά παίρνοντας ώθηση από τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq.

Αυτή η εβδομάδα ήταν ιδιαίτερα δυσάρεστη για τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων, καθώς παρακολούθησαν το UST stablecoin και το luna token της Terra να καταρρέουν. Μόλις μία ημέρα μετά την κατάρρευση του TerraUSD, που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια από την αγορά σταθερών νομισμάτων, χθες το μεγαλύτερο stablecoin, το Tether , υποχώρησε κάτω από το όριο του δολαρίου εν μέσω πανικού στα κρυπτονομίσματα. Το stablecoin, η ισοτιμία του οποίου υποτίθεται ότι είναι σταθερή προς το δολάριο στη σχέση 1 προς 1, βυθίστηκε στα 95 σεντς. Το UST έχασε τη σύνδεση του με το δολάριο και σήμερα διαπραγματεύεται στα 14 σεντς περίπου, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko. Το Luna, ένα token που συνδέεται στενά με το UST, αξίζει πλέον… 0 δολάρια

Το Bitcoin δοκιμάζει to βασικό ψυχολογικό επίπεδο στα 30.000 δολάρια, καθώς πολλοί επενδυτές βιώνουν το πρώτο τους μεγάλο κραχ κρυπτογράφησης. Μέχρι να αρχίσει να πέφτει αυτόν τον μήνα, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα κινούνταν σ΄ένα εύρος τιμών 38.000 και 45.000 δολαρίων φέτος, πολύ μακριά από το υψηλό όλων των εποχών κατέκτησε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ξεπέρασε τα 68.000 δολάρια.

Τεχνικοί αναλυτές εκτιμούν ότι εάν το δημοφιλές κρυπτόνομισμα δεν μπορεί να κρατήσει το επίπεδο των  30.000 δολαρίων, θα μπορούσε να πέσει ακόμα περισσότερο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto