Όλο το αποθεματικό που είχε σε Bitcoin πούλησε το Luna Foundation Guard για να στηρίξει το TerraUSD (UST).

Το ταμείο που ιδρύθηκε από τον δημιουργό του Τerra Ντο Νόου, είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 80.000 Bitcoins,  αξίας άνω των 3 δισ. δολαρίων. Ο Νόου είχε υποσχεθεί ότι θα χρησιμοποιήσει το αποθεματικό σε περίπτωση δραματικής πτώσης της αξίας του UST. Σε μια σειρά από tweets, το Luna Foundation Guard είπε ότι μετέφερε 52.189 Bitcoin για «συναλλαγές με έναν αντισυμβαλλόμενο», καθώς το UST έπεσε κάτω από την προβλεπόμενη ισοτιμία του ενός δολαρίου. Άλλα 33.206 Bitcoin πωλήθηκαν απευθείας από την Terra σε μια ύστατη προσπάθεια να στηρίξει το ψηφιακό νόμισμα της.


Πλέον το Luna Foundation Guard διαθέτει μόλις 313 Bitcoin, αξίας περίπου 9,3 εκατ. δολαρίων. Η εταιρεία δήλωσε  ότι θα χρησιμοποιήσει τα υπόλοιπα περιουσιακά της στοιχεία – τα οποία περιλαμβάνουν ορισμένα άλλα ψηφιακά νομίσματα, όπως το BNB και το Avalanche – για να «αποζημιώσει τους υπόλοιπους χρήστες» του UST.

Η  ιστορία του UST

Το UST έγινε γνωστό ως «αλγοριθμικό» stablecoin. Σε αντίθεση με το tether και το USDC, που διακρατούν ως αποθεματικό περιουσιακά στοιχεία κανονικών νομισμάτων, το UST βασίστηκε σε ένα σύνθετο μείγμα κώδικα, σε συνδυασμό με ένα κυμαινόμενο token που ονομάζεται Luna, για να εξισορροπεί την προσφορά και τη ζήτηση και να σταθεροποιεί την τιμή.

Όταν το UST άρχισε να πέφτει κάτω από ένα δολάριο την περασμένη εβδομάδα, το sell off έπληξε το Luna, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλο που έκανε το UST να βυθιστεί κάτω από τα 30 σεντς ,  ενώ το Luna έφτασε να αξίζει ένα μηδενικό.  Το UST αποτιμάται σήμερα μόλις 9 σεντς, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko.

Η κατάρρευση των tokens της Terra τάραξε την αγορά των ψηφιακών νομισμάτων, με  περισσότερο από 200 δισ. δολάρια να γίνονται «καπνός» μέσα σε μια μέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto