Το ΧΑ δεν κατάφερε να ξεκινήσει καλά τη χρηματιστηριακή εβδομάδα, και μάλιστα οι υψηλοί τζίροι των 84 εκατ. ευρώ επιβαρύνουν την κατάσταση. Ο Γενικός Δείκτης, παρά το πρωινό θετικό άνοιγμα και το ΥΗ στο +0,40% (871,26%), τελικά παρέμεινε για το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης σε αρνητικό έδαφος, απλά συντηρώντας το επίπεδο των 855. Για τη συνέχεια, παραμένουμε εντός του εύρους 850-875 μονάδων, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα βαρύ το τελευταίο διάστημα λόγω των πιέσεων που δέχονται τα περισσότερα “βαριά” χαρτιά τεχνολογίας (και όχι μόνο) στη Wall Street.

Το κακό κλίμα αποτυπώνεται και στη συμπεριφορά του δεικτοβαρή Τραπεζικού Κλάδου, ο οποίος κατέγραψε την 13η στις τελευταίες 14 συνεδριάσεις, με την ΑΛΦΑ να χάνει τις κρίσιμες στηρίξεις στην περιοχή του 1 ευρώ, που συνιστούσε και την τιμή διάθεσης της εμβληματικής της ΑΜΚ πολλούς μήνες νωρίτερα.

Επίσης, πολύ άσχημη εικόνα παρουσίασε, ή συνέχισε να παρουσιάζει η τράπεζα Αττικής, σε νέα ιστορικά χαμηλά χωρίς καμία προσπάθεια από τους επενδυτές να κρατήσουν τα προσχήματα, έχοντας ουσιαστικά κάψει όλα τα λεφτά εκείνων που την εμπιστεύτηκαν στη δική της πρόσφατη ΑΜΚ.

Τέλος, κακή εικόνα είδαμε και από τη ΔΕΗ, σε νέα χαμηλά 16 μηνών, με το ταμπλό να στρεβλώνει σημαντικά την τιμή της μετοχής σε σχέση με τη διόλου ευκαταφρόνητη αξία της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News