Στις ασιατικές αγορές έδωσε η Wall Street τη σκυτάλη των απωλειών σήμερα, επιβεβαιώνοντας ότι το κλίμα στις αγορές παγκοσμίως είναι άκρως αρνητικό και οι επενδυτές απολύτως απρόθυμοι να αναλάβουν ρίσκα αγορών στην παρούσα.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε απώλειες 2,25%, με τις μετοχές του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Tencent να σημειώνουν βουτιά 6,62% αφού ανέφερε ότι τα τριμηνιαία κέρδη της μειώθηκαν στο μισό. Άλλες κινεζικές μετοχές τεχνολογίας στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν επίσης μεγάλες απώλειες, με την Alibaba να υποχωρεί 6,06% και τη Meituan να σημειώνει πτώση 3,2%. Ο δείκτης Hang Seng Tech έκλεισε 3,4% χαμηλότερα.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite έκλεισε οριακά χαμηλότερα ενώ ο Shenzhen Component υποχώρησε 0,247%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 1,34%, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε 1,61%.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι ο πληθωρισμός πρόκειται να επικρατήσει και να βλάψει την κερδοφορία των εισηγμένων… κάτι που είναι προφανώς πολύ επιζήμιο για τους επενδυτές. Αλλά από την άλλη πλευρά, ανησυχούν εξίσου για τις ευκαιρίες ανάπτυξης, προκαλώντας μεγάλες μετατοπίσεις κεφαλαίων, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Στα μάκρο της ημέρας, το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας της Αυστραλίας για τον Απρίλιο ήταν στο 3,9%, ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 1974.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές