Τέταρτη ημέρα που ο γενικός δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο αποτυγχάνει να διαπεράσει την αντίσταση των 870 μονάδων, συντηρώντας μια συσσώρευση που ήδη μετρά οκτώ συνεδριάσεις.

Σήμερα, ο γενικός δείκτης κατέγραψε απώλειες 0,12% στις 866,73 μονάδες, με τον τζίρο πέριξ των 85 εκατ. ευρώ.

Η τεχνική εικόνα

Τεχνικά, όσο ο γενικός δείκτης παραμένει στη ζώνη των 850-875 μονάδων, τόσο πιο αποφασιστική θα είναι η διάσπαση των επιπέδων, ασχέτου κατεύθυνσης. Κι αυτό καθώς δεν λείπουν οι αναλυτές που θεωρούν ότι ακόμη κι αυτή συσσώρευση είναι θετικό σημάδι για την ελληνική αγορά, η οποία καλείται να λειτουργήσει σε ένα άκρως πτωτικό διεθνές περιβάλλον. Το στοίχημα, λοιπόν είναι να κρατήσει τα επίπεδα των 850 μονάδων ώστε να μπορέσει να ανακάμψει ταχύτατα μόλις ομαλοποιηθεί ο διεθνής παράγοντας.

Άλλωστε, τόσο το εύρος των διακυμάνσεων όσο και το ύψος του τζίρου μαρτυρούν την αναζήτησή καταλύτη και κατεύθυνσης σε ένα περιβάλλον ιδιαιτέρως επισφαλές. Το ΧΑ σήμερα επί της ουσίας τήρησε την στάση της αναμονής των διεθνών αγορών για την αντίδραση της Ρωσίας στα νέα αιτήματα της Φινλανδίας και Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Είναι αδιαμφισβήτητο άλλωστε ότι το ΧΑΑ δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο στο ενεργειακό μπρα ντε φερ που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ, καθώς οι επιπτώσεις των αυξημένων τιμών, τις οποίες έχει φέρει και ο πόλεμος, επηρεάζουν άμεσα την ελληνική οικονομία. Όσο το τοπίο αυτό παραμένει θολό, τόσο το ΧΑΑ θα καθηλώνεται σε χαμηλά επίπεδα, ή σε κάθε περίπτωση μακριά από τα υψηλά του έτους.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι απώλειες της Coca Cola, οι οποίες έφτασαν το 3,34%, άσκησαν πιέσεις στην αγορά, όπως και το -2,32% της Τέρνα Ενεργειακής. Σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν οι Πειραιώς, Aegean, Titan, Alpha Bank, Motor Oil, Eurobank, Quest, Ελλάκτωρ και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, η Jumbo ενισχύθηκε κατά 3,75%, με τις ΕΛΧΑ, Σαράντης, Εθνική και Βιοχάλκο να σημειώνουν σημαντικά κέρδη. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών