Δεν κατάφεραν να συνεχίσουν τις προσπάθειες ανάκαμψης οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, καθώς υπέκυψαν στις κινήσεις αναδίπλωσης των αγοραστών, ενώ η αβεβαιότητα στο μέτωπο των σχέσεων Ρωσίας – ΝΑΤΟ παραμένει στα ύψη.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 1,1%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 2,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 1,07% στις 7.438 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 1,26% στις 14.007 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,20% στις 6.352 μονάδες.

Ο φόβος της νομισματικής σύσφιξης

Παρά τις πρωινές προσπάθειες των αγορών να κινηθούν υψηλότερα, οι φόβοι για μια πιο επιθετική νομισματική σύσφιξη παραμένουν, ειδικά μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος είπε ότι είναι αποφασισμένος να αυξήσει τα επιτόκια μέχρι να μειωθεί ο πληθωρισμός. Οι φόβοι παραμένουν και για τις σχέσεις της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, καθώς αναμένουν την αντίδραση της Μόσχας στα αιτήματα ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Διαβάστε ακόμα: Αυξημένη μεταβλητότητα στις αγορές «βλέπει» η Alpha Bank 

Η εικόνα στα ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η κατασκευάστρια ανεμογεννητριών Siemens Gamesa σημείωσε άλμα περισσότερο από 12,5%, αφού το Reuters ανέφερε ότι η Siemens Energy ετοιμάζει μια προσφορά για να αγοράσει το υπόλοιπο τρίτο της εταιρείας που δεν κατέχει ήδη.

Στον αντίποδα, η αγγλο-γερμανική ταξιδιωτική εταιρεία Tui υποχώρησε 13% καθώς δέχτηκε πρόταση για placement στο κεφάλαιο της.

Στα μάκρο της ημέρας, σε υψηλά 40 ετών έφτασε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Απρίλιο του 2022, καθώς διαμορφώθηκε στο 9% σε ετήσια βάση. Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 2,5% σε μηνιαία βάση, οριακά κάτω από τις εκτιμήσεις οικονομολόγων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές