Με ένα μίνι ράλι προσπάθησαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες να αφήσουν πίσω τους το δίμηνο της συνεχούς πτώσης, δίνοντας το μήνυμα ότι έχουν αναδυθεί ευκαιρίες μετά από τη μεγάλη διόρθωση.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 1,98% στις 31.880 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,86% στις 3.973 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,59% στις 11.535 μονάδες.

Οι δασμοί

Το κλίμα φάνηκε να έχει βελτιωθεί στην αγορά αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν είπε ότι σκέφτεται να μειώσει τους δασμούς σε ορισμένα προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα. «Το σκέφτομαι», είπε ο Μπάιντεν. «Δεν επιβάλαμε κανέναν από αυτούς τους δασμούς. Επιβλήθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση και είναι υπό εξέταση».

Πάντως, πέραν των παραπάνω, μένει να δούμε πόσο καιρό μπορεί να κρατήσει το ράλι που άρχισε σήμερα. Ουδείς άλλωστε ξεχνά ότι οι επενδυτές έχουν βρεθεί αρκετές φορές φέτος σε μικρά ράλι ανακούφισης, αλλά η αναταραχή επέστρεψε. Είναι άλλωστε ίδιον των bear markets τα μικρά ανοδικά ξεσπάσματα.

Βέβαια, ο S&P 500 προσπαθεί να αποφύγει τη διολίσθηση σε επίπεδα bear market, αφού απέχει περίπου 18% από τα ιστορικά υψηλά του, αν και ενδοσυνεδριακά την περασμένη Παρασκευή βρέθηκε και με απώλειες άνω του 20%. Ο Nasdaq βρίσκεται ήδη βαθιά στην επικράτεια της bear market, σημειώνοντας πτώση 30% από το υψηλό του.

Σε αναζήτηση χαμηλού πυθμένα

Οι επενδυτές αναζητούν σημάδια χαμηλού πυθμένα καθώς το sell off των μετοχών το 2022 πλησιάζει τον έκτο μήνα. Ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Oppenheimer, John Stoltzfus, σημειώνει ότι οι μεγάλες πωλήσεις δεν είναι ασυνήθιστες σε περιόδους σύσφιξης της Fed και ότι η αγορά εμφανίζεται «υπερπουλημένη» με μεγάλες μειώσεις που πλήττουν ακόμη και μετοχές με ισχυρές ταμειακές ροές και κερδοφορία.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της VMWare σημείωσαν κέρδη 24,9% αφού το Bloomberg News και το Reuters ανέφεραν ότι η εταιρεία κατασκευής chip βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της εταιρείας υπηρεσιών cloud, Broadcom. Οι μετοχές της Broadcom υποχώρησαν 3%.

Η JPMorgan σημείωσε άνοδο 6,2% μετά την ανακοίνωση ότι αναμένει να επιτύχει τους βασικούς στόχους απόδοσης νωρίτερα από το προγραμματισμένο, χάρη στην αύξηση των επιτοκίων που δίνουν ώθηση στις δανειοδοτικές της δραστηριότητες. Η Citi και η Bank of America έλαβαν επίσης ώθηση, κερδίζοντας 6%, ενώ και η Wells Fargo κέρδισε περισσότερο από 5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street