Ανοδικά αρχίζουν τη νέα εβδομάδα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι εξετάζεται η μείωση των δασμών στις κινεζικές εισαγωγές, βελτιώνοντας τις προοπτικές για συμπίεση των τιμών καταναλωτή.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 1,16% στις 31.625 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,13% στις 3.945 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,93% στις 11.460 μονάδες.

Η πιθανή μείωση δασμών

Το κλίμα φάνηκε να έχει βελτιωθεί στην αγορά αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν είπε ότι σκέφτεται να μειώσει τους δασμούς σε ορισμένα προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα. «Το σκέφτομαι», είπε ο Μπάιντεν. «Δεν επιβάλαμε κανέναν από αυτούς τους δασμούς. Επιβλήθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση και είναι υπό εξέταση».

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της VMWare σημειώνουν κέρδη περισσότερο από 19% αφού το Bloomberg News και το Reuters ανέφεραν ότι η εταιρεία κατασκευής chip βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της εταιρείας υπηρεσιών cloud, Broadcom. Οι μετοχές της Broadcom υποχωρούν 3,5%.

Πέραν των παραπάνω όμως, η αγορά προσπαθεί να αποφύγει τη διολίσθηση σε επίπεδα bear market. Ο S&P 500 απέχει περίπου 19% από τα ιστορικά υψηλά του, αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε και με απώλειες άνω του 20%. Ο Nasdaq βρίσκεται ήδη βαθιά στην επικράτεια της bear market, σημειώνοντας πτώση 30% από το υψηλό του.

Οι επενδυτές

Οι επενδυτές αναζητούν σημάδια χαμηλού πυθμένα καθώς το sell off των μετοχών το 2022 πλησιάζει τον έκτο μήνα. Ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Oppenheimer, John Stoltzfus, σημειώνει ότι οι μεγάλες πωλήσεις δεν είναι ασυνήθιστες σε περιόδους σύσφιξης της Fed και ότι η αγορά εμφανίζεται «υπερπουλημένη» με μεγάλες μειώσεις που πλήττουν ακόμη και μετοχές με ισχυρές ταμειακές ροές και κερδοφορία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street