Στο κενό πέφτει, όπως όλα δείχνουν, μία ακόμη προσπάθεια του ελληνικού χρηματιστηρίου να ανακτήσει τις 870 μονάδες, οι οποίες πλέον μετατρέπονται σε μια από τις ισχυρότερες αντιστάσεις.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει αυτήν την ώρα κέρδη 0,20% στις 861,81 μονάδες, με τον τζίρο μόλις να φτάνει στα 30 εκατ. ευρώ.

Οι κύριοι υπεύθυνοι

Από το +1% και τις 870 μονάδες το πρωί, ο γενικός δείκτης βρίσκεται αυτήν την ώρα στο μεταίχμιο να διαπραγματεύεται ακόμη και το πρόσημο του. Και κύριοι υπεύθυνοι σε αυτό είναι οι απώλειες σε Πειραιώς, Coca Cola και Motor Oil, ενώ στον αντίποδα, ο ΟΤΕ με τα κέρδη του προσφέρει σημαντικά στηρίγματα.

Έτσι, ενώ προσπάθησε το ΧΑ να αλλάξει τα τεχνικά δεδομένα του, όσο παραμένει κάτω από την αντίσταση των 870 – 872 μονάδων, το μοτίβο παραμένει πλαγιοπτωτικό. Και σύμφωνα με την Trader24, είναι προφανές ότι η κατευθυντικότητα, τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές διακατέχεται από διστακτικότητα, με τις εξελίξεις στα μέτωπα του πολέμου στην Ουκρανία, των πληθωριστικών πιέσεων στις μεγάλες οικονομίες του κόσμου και της υγειονομικής κρίσης να αποτελούν τους βασικούς καταλύτες.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΤΕ σημειώνουν σημαντικά κέρδη, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΑΔΜΗΕ και Εθνική. Θετικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Quest, Eurobank, Titan, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ και Ελλάκτωρ.

Στον αντίποδα, Πειραιώς, Coca Cola, Motor Oil, ΟΛΠ και Λάμδα δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ πτωτικά κινούνται οι Jumbo, Σαράντης, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Aegean.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες