Σημαντικά κέρδη έφερε στη Wall Street η δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve, όπου φάνηκε ότι θα προχωρήσει σε πολλαπλές όσο και δυναμικές αυξήσεις των επιτοκίων εάν αυτό χρειαστεί.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,60% στις 32.120 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,95% στις 3.978 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,51% στις 11.434 μονάδες.

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve στη συνεδρίαση της 4ης Μαΐου τόνισαν την ανάγκη να αυξηθούν τα επιτόκια γρήγορα και πιθανώς περισσότερο από ό,τι αναμένουν οι αγορές για την αντιμετώπιση του διογκούμενου προβλήματος του πληθωρισμού. Στην επίμαχη συνεδρίαση η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, με τον πρόεδρο Jerome Powell να λέει ότι ο πληθωρισμός είναι «πολύ υψηλός και κατανοούμε τις δυσκολίες που προκαλεί. Προχωράμε γρήγορα για να το επαναφέρουμε».

«Δεν υπήρξαν εκπλήξεις

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου άλλαξε ελάχιστα μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών, παραμένοντας στα επίπεδα του 2,752%. Η κίνηση φαίνεται ότι έχουν αποκλιμακωθεί ελαφρώς οι φόβοι των επενδυτών  για τις επιπτώσεις των υψηλότερων επιτοκίων και της πιθανότητας ύφεσης, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει κοντά στα υψηλά των 40 ετών.

«Δεν υπήρχαν εκπλήξεις, γι’ αυτό πιθανότατα η Wall Street ενισχύθηκε», δήλωσε ο Peter Boockvar, επικεφαλής επενδύσεων στον Bleakley Advisory Group. «Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο σε αυτό, αλλά οι αγορές δεν ήθελαν να ακούσουν τίποτα περαιτέρω από αυτό που έχουν ήδη διατυπώσει», πρόσθεσε.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι μετοχές της Nordstrom ενισχύθηκαν περισσότερο από 11% αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες πωλήσεων και αύξησε τις προοπτικές για ολόκληρο το έτος. Η Dick’s Sporting Goods κέρδισε 9%, αφού ξεπέρασε επίσης τις εκτιμήσεις κερδών και εσόδων για το πρώτο οικονομικό της τρίμηνο. Η Best Buy σημείωσε άνοδο 8% παρά την υποβάθμιση της σύστασής της από την Barclays.

Επενδυτές και αναλυτές έχουν επισημάνει ότι το συνεχιζόμενο sell off στον κλάδο της λιανικής αντανακλά μια μετατόπιση στη ζήτηση των καταναλωτών για υπηρεσίες και όχι για αγαθά. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι και αυτοί που θεωρούν ότι οι μετοχές “τιμωρούνται” υπερβολικά για τα αποτελέσματά τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street