Έντονη νευρικότητα και μικρές διακυμάνσεις εμφανίζει σήμερα η Wall Street, η οποία επί της ουσίας αναμένει την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας για τα πρακτικά της συνεδρίασης στις αρχές αυτού του μήνα.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,01% στις 31.931 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,07% στις 3.944 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,01% στις 11.263 μονάδες.

H εικόνα στο ταμπλό

Οι μετοχές της Dick’s Sporting Goods υποχωρούν περισσότερο από 8%, παρά τις καλύτερες επιδόσεις κερδών και εσόδων για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους. Η αλυσίδα λιανεμπορίου μείωσε τις προοπτικές για το έτος εν μέσω αυξανόμενου πληθωρισμού και συνεχιζόμενων προκλήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού.Επενδυτές και αναλυτές έχουν επισημάνει ότι το συνεχιζόμενο sell off στον κλάδο της λιανικής αντανακλά μια μετατόπιση στη ζήτηση των καταναλωτών για υπηρεσίες και όχι για αγαθά. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι οι μετοχές “τιμωρούνται” υπερβολικά για τα αποτελέσματά τους.Η Homebuilder Toll Brothers δημοσίευσε επίσης τριμηνιαία αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, οδηγώντας τη μετοχή σε άνοδο άνω του 3%.Πάντως πέραν των αποτελεσμάτων των εισηγμένων, οι επενδυτές αναμένουν τα τελευταία πρακτικά της συνεδρίασης της Νομισματικής Επιτροπής της Fed. Στη συνεδρίαση της 4ης Μαΐου, η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, με τον πρόεδρο Jerome Powell να λέει ότι ο πληθωρισμός είναι «πολύ υψηλός και κατανοούμε τις δυσκολίες που προκαλεί. Προχωράμε γρήγορα για να το επαναφέρουμε».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Μεγάλη ανατροπή από τον Nasdaq, στο κόκκινο ο Dow
Wall Street |

Μεγάλη ανατροπή από τον Nasdaq, στο κόκκινο ο Dow

Η αποκλιμάκωση της απόδοσης του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου βοήθησε τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να ανακάμψουν, ωστόσο, η απόδοση των 10ετών διαπραγματεύεται τώρα κοντά στην απόδοση των 2ετών, εξέλιξη που θεωρούν πολλοί στη Wall Street ως ένα δείκτη ύφεσης