Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα η Wall Street, με τους δείκτες να προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους τον δύσκολο Μάιο και να φύγουν από την επικίνδυνη ζώνη της bear market.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,22% στις 33.063 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,52% στις 4.153 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,17% στις 12.223 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Salesforce ξεπέρασαν τις προσδοκίες με τη μετοχή να σημειώνει κέρδη 11%. Οι μετοχές της Delta Air Lines αυξάνονταν περισσότερο από 1%, αφού η εταιρεία αύξησε τις προβλέψεις για τα έσοδα λόγω αύξησης της ζήτησης για ταξίδια και των ναύλων.

Πάντως, η σεζόν της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, με την εστίαση τώρα να είναι στη Fed, η οποία έχει επικοινωνήσει έντονα τις προθέσεις της για αύξηση των επιτοκίων στις επόμενες δύο συνεδριάσεις της.

Ο ρόλος της Federal Reserve

Η Federal Reserve στις αρχές Μαΐου αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης για να ελέγξει την άνοδο του πληθωρισμού. Επίσης, σήμερα, την πρώτη ημέρα του Ιουνίου, αρχίζει και το σχέδιο της Fed να μειώσει τον ισολογισμό της, ο οποίος έφτασε σε σχεδόν 9 τρισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid.

«Είναι καλύτερο να περιμένουμε και να δούμε πώς θα εξελιχθεί το επόμενο τρίμηνο. Όταν φτάσουμε στα τέλη Ιουλίου, θα έχουμε καλύτερη εικόνα. Μέχρι τότε, πιστεύω ότι θα δούμε μια πολύ ασταθή αγορά με τάση για περαιτέρω πτώση σε μια bear market», δήλωσε ο Max Gokhman, επικεφαλής επενδύσεων στην AlphaTrAI.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]