Ανεβάζουν ρυθμούς οι αγοραστές αυτήν την ώρα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να φλερτάρει με το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης είναι στις 898,35 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,86% με τον τζίρο να προσεγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ.

Καθώς η αγορά προσπαθεί να διαχειριστεί τις «ουρές» από την αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων λόγω των αλλαγών στους δείκτες του MSCI, ο γενικός δείκτης δοκιμάζει τις δυνάμεις του στα επίπεδα των 900 μονάδων. Βέβαια, η διάσπαση φαίνεται να μην είναι της παρούσης, ή τουλάχιστον δεν φαίνεται να υπάρχει ακόμη δυναμική με την υποστήριξη αρκετών τίτλων.

Πρόβλεψη

Πάντως, αυτό που επισημαίνεται από αρκετούς εγχώριους αναλυτές είναι ότι εάν συντηρηθεί ένα θετικό κλίμα στις αγορές τις επόμενες ημέρες, τότε δεν αποκλείεται ο γενικός δείκτης να αποκτήσει τη δυναμική για την αναρρίχηση σε υψηλότερα επίπεδα. Επίπεδα που έχασε στις αρχές Μαΐου, αλλά είναι πολύ κοντά ώστε να τα ανακτήσει.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Motor Oil και Ελληνικά Πετρέλαια ξεχωρίζουν με κέρδη 3,73% και 3,63% αντίστοιχα, με τις ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Aegean, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Eurobank, Μυτιληναίος, Εθνική και Alpha Bank να ακολουθούν με σημαντικά κέρδη.

Από την άλλη, ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΛΠ, Coca Cola, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα και Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών