Με κέρδη κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, προσπαθώντας περισσότερο να σταθεροποιηθεί μετά τη χθεσινή “έκρηξη” των συναλλαγών, ίσως από τις μεγαλύτερες στην πρόσφατη ιστορία του. Ο γενικός δείκτης κινείται σήμερα με κέρδη 0,67% στις 896,65 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 10 εκατ. ευρώ.

Καταλύτης η ΕΚΤ

Το ΧΑ εισέρχεται πλέον στον τελευταίο μήνα του πρώτου εξαμήνου και έχει καταφέρει, παρά τα μεγάλα προβλήματα, να κρατήσει το θετικό του πρόσημο (+2,6%), το οποίο και θα κληθεί να υπερασπιστεί σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την επόμενη εβδομάδα αλλάξει τα δεδομένα. Αυτός θα είναι και ο καταλύτης του επόμενου διαστήματος, δεδομένου του ότι ο πληθωρισμός σε όλο το μήκος της Ευρωζώνης βρίσκεται σε πρωτοφανή επίπεδα.

Τώρα, τεχνικά, ο γενικός δείκτης θα πρέπει να διαπεράσει τις 900 μονάδες εάν θέλει να αναιρέσει το αρνητικό σενάριο. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δηλαδή η αντίσταση των 900 μονάδων λειτουργήσει για ακόμη μία συνεδρίαση, το πισωγύρισμα προς τις 865 μονάδες είναι πιθανό.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Aegean και ΔΕΗ ξεχωρίζουν με τα κέρδη των 2,36% και 2,29% που καταγράφουν αντίστοιχα, ενώ σημαντική είναι η άνοδος σε ΟΠΑΠ, Σαράντης, Alpha Bank και Coca Cola. Ανοδικά κινούνται οι Jumbo, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, ΟΛΠ, ΕΛληνικά Πετρέλαια και Εθνική, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών