Με απώλειες έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, καθώς δεν μπόρεσαν να αντισταθούν από τις κινήσεις μείωσης του ρίσκου, εν αναμονή της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, αλλά και των στοιχείων για τον πληθωρισμό.

Οι δείκτες

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,3%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 1,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,12% στις 7.598 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 0,66% στις 14.556 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,74% στις 6.500 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων οι διακυμάνσεις ήταν μικρές. Η ελβετική όμως εταιρία logistics Interroll υποχώρησε κατά 3,5%, καθώς η Credit Suisse μείωσε την τιμή στόχο της εταιρείας.

Οι εξελίξεις στη Βρετανία

Η εστίαση παραμένει στις εξελίξεις του Ηνωμένου Βασιλείου το οποίο βρίσκεται εν μέσω πολιτικών αναταράξεων. Το βράδυ της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επέζησε από την ψήφο εμπιστοσύνης που προκλήθηκε από τους ίδιους τους βουλευτές του κόμματος του, εν μέσω αυξανόμενης δυσαρέσκειας για την ηγεσία του.

Περίπου 211 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος ψήφισαν υπέρ του Τζόνσον τη Δευτέρα, ενώ 148 τον καταψήφισαν. Ο Τζόνσον χρειαζόταν την υποστήριξη μιας απλής πλειοψηφίας 180 βουλευτών για να κερδίσει την ψηφοφορία, αλλά ο αριθμός των επικριτών του, οι 148, ήταν χειρότερος από ό,τι περίμεναν πολλοί.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι παραγγελίες στον μεταποιητικό κλάδο της Γερμανίας υποχώρησαν κατά 2,7% σε μηνιαία βάση, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να συνεχίζει να επηρεάζει τον τομέα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές