Κάτω από το όριο των 30.000 δολαρίων υποχωρεί το Bitcoin, καθώς επιστρέφουν οι πιέσεις στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Το κυριότερο ψηφιακό νόμισμα έχει απωλέσει πάνω από το μισό της αξίας του σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά που είχε «πιάσει» τον Νοέμβριο, στα 68.982 δολάρια. Μάλιστα, τον περασμένο μήνα, λόγω της αναταραχής που προκάλεσε η κατάρρευση του Terra, κατέγραψε οκτώ συνεχόμενες εβδομάδες απωλειών, πέφτοντας κάτω από τα 30.000 δολάρια.

Τα αχνά σημάδια ανάκαμψης που το είχαν επαναφέρει πάνω από τα 31.000 δολάρια δεν είχαν διάρκεια. Σήμερα το Bitcoin υποχωρεί κατά πάνω από 6% τα 29.434 δολάρια, σύμφωνα με την Coinbase. To αρνητικό κλίμα συμπαρασύρει και άλλα ψηφιακά νομίσματα με το Ether να πέφτει επίσης κατά 6,6% στα 1.737 δολάρια.

Το αξιοσημείωτο στοιχείο της κάμψης που καταγράφουν φέτος τα crypto είναι πως ακολουθεί την αντίστοιχη πτωτική τάσης στα διεθνή χρηματιστήρια, με την χρονιά να αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη για όλες τις επενδύσεις, υψηλού ή χαμηλού ρίσκου, λόγω της γενικότερης αβεβαιότητας που προκαλεί ο πόλεμος, η εκτίναξη του πληθωρισμού, η άνοδος των επιτοκίων και ο φόβος για επιβράδυνση των οικονομιών.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο, όλοι οι βασικοί δείκτες μετρούν σημαντικές απώλειες φέτος, με τον S&P 500 να χάνει πάνω από 13% και τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει σημαντική πτώση κατά 23%.

Πάντως, αναλυτές του κλάδου των crypto επιμένουν πως τα κρυπτονομίσματα θα ανακάμψουν και πως οι τωρινοί κλυδωνισμοί σταδιακά θα ξεπεραστούν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News